Снимки: Венцислав Петров

Volkswagen хороскоп: Машина в нежна опаковка

Из деня на зодия дева: Надя Младенова

Казват, че жената дева е нежна и крехка на вид, но твърда като стомана и подредена като интегрална схема. И ако преди такъв спортен дух ръмжеше наоколо с нещо ниско с два дебели ауспуха, сега за нея на мода излезе много по-подходяща алтернатива – екологичен спринтьор, ускоряващ до 100 км/ч за 12 секунди и изобщо без ауспух – електрическият Volkswagen e-up!

e-up! е сякаш създаден за нежната (категория до 55 кг), спринтираща с пудовка, машина Надя Младенова. Надя е световен шампион по Карате Шотокан, силов и кондиционен треньор, сертифициран инструктор по системата на IKFF за трениране с пудовки и специалист по Functional Movement Screen.

Поканихме Надя да стартира с e-up! на няколко софийски светофара, за да предизвикаме онази неподражаема усмивчица, която се появява на лицето на шофьора на малкото електрическо чудо, когато остави зад себе си всички с отворена уста – дори и големи, натъпкани с конски сили джипове. Дали и Надя, като много други деви, подрежда дрехите си в гардероба по цветове?

Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

Пия чаша топла вода с лимон и сол. Подпомага процеса на детоксикация на тялото и хидратира доста ефективно.

Без какво не тръгваш от вкъщи?

Без чифт маратонки (независимо дали съм на работа или не, ако не ги ползвам, седят в колата).

Какво се случва, когато те ядосат?

Винаги се старая да намирам решение без конфликти. Но ако се ядосам, обикновено имам нужда да изразходвам енергия след това (обикновено бягам или тренирам, или блъскам по чувал хаха). Така се освобождавам от негативна енергия.

Какво обичаш в работата си?

Обичам много контакта ми с хората, огромно удоволствие ми доставя, когато успея да помогна на някой клиент да си постигне целите (фитнес или здравословни).

Какво цениш най-много в хората, с които работиш?

Имам щастието да работя със страхотни професионалисти треньори, благодарение на които се развивам като треньор и човек.

Как понасяш критика?

Доста трудно... Още се уча.

А конкуренция?

Обичам конкуренция, винаги съм се радвала, когато се изправя срещу човек, който е по-добър от мен (понякога това съм и самата аз хахах). Това ме стимулира да прогресирам.

От какво си зависима?

Може би единственото нещо, без което не мога, е движението... Независимо под каква форма – разходка, тренировка, бягане, карате и тн. Стоенето на едно място ми е адски трудно.

Умееш ли да си почиваш качествено? Как?

Доста ми е трудно, но много се старая! Най-добре ми се отразява планината и почти всеки уикенд съм някъде по горите или сред природата. Това ме зарежда за цялата седмица и дава възможност на съзнанието ми да си отпочине качествено.

Какво ти дава спортът?

Спортът и дисциплината ми дават увереност, че мога да постигна всичко, което си наумя. Аз много вярвам в това, че настройваме мозъка си да работи на такава вълна, на каквато го излагаме всекидневно. Когато един човек е достатъчно дисциплиниран, за да се грижи за здравето си, и не прави компромис с него, той пренася тази нагласа във всички свои дeйности.

Кой е спортът, който е на първо място в сърцето ти?

Карате.

Напоследък участваш в много събития за бегачи. Нова страст?

Определено – да! Бягането винаги е било част от живота ми, независимо какво друго съм тренирала. Но сега благодарение на една страхотна инициатива на adidas, наречена adidas Runners Sofia, имам възможността да се концентрирам малко повече върху този аспект от тренировките ми. В момента се готвя за маратон и определено това е доста сериозно илзизане от зоната ми на комфорт (като се има предвид, че винаги съм бягала къси дистанции и спринтове), което винаги ме стимулира!

Кой е най-големият ти успех досега?

Първо място на Световното първенство по карате шотокан в категория до 55 кг. в Полша преди 4 години. Като изключим професионалното, голям успех ми е това, че накарах сестра ми да започне да тренира и да се грижи за здравето си.

Има ли нещо, което все още не си успяла да постигнеш?

Да си почивам качествено. Work in progress…

Имаш ли дневна мантра?

Не бих казала. Обикновено стремежът ми е да съм по-добра от вчера, така че това мога да определя като мантра.

Последното нещо, което те направи щастлива?

Изненадата, която моята най-добра приятелка ми беше направила, когато се прибрах от поредното състезание преди няколко дни. Беше украсила апартамента ми с балони и парти украса като подготовка за рождения ми ден (1 седмица по-рано).

Девата се слави с аналитичен ум и бързо намиране на решения при сложни казуси и проблеми. Обичаш ли да даваш съвети и допитват ли се до теб?

Определено обичам да давам съвети, когато ми поискат и имам с какво да помогна в дадената ситуация. Имам способността да погледна на ситуацията от страни и да дам обективно мнение. Забелязала съм, че колкото по-сложна е ситуацията, толкова по-интересна ми е и се захващам веднага да намеря решение.

За девите казват още, че са перфекционисти до болка. Такава ли си и помага или пречи повече перфекционизмът?

Наистина казват така за девите, но напоследък се опитвам да боря перфекционизма в много ситуации в живота ми, просто защото няма как да съм навсякъде и да държа всичко под контрол. Все повече се стремя да разчитам на хората и да делегирам задачи (нещо, което ми беше много непривично преди). Иначе стресът се качва неимоверно, а ефективността ми спада пропорционално.

Друга мълва е пословичният ви скептицизъм: винаги поставяте под съмнение хората и новините, не вярвате на клюки. Скептична ли си и към какво най-вече?

Не бих казала. Винаги се старая да съм обективна.

Едно от най-популярните изказвания е, че Девата е добре организирана и винаги се стреми към подреденост – както в работата, така и в личния живот. Подредена ли си?

Да ви кажа, аз съм с асцендент скорпион и мисля, че от това идва и леката ми хаотичност. Старая се да работя в посока да подобря този недостатък и мисля, че прогресирам доста напоследък. Сестра ми, с която сме близначки е доста по-организирана от мен и се опитвам да взимам пример.

Казват също, че сте работохолици и добри кулинари. Кое е от двете или и двете?

Работохолик – да, определено много се раздавам в това, което правя и понякога дори прекалявам. За кулинарните умения – определено ми се получават, когато си отделя време за това.

Какво от зодията ти помага и какво ти пречи?

Работохолизмът, присъщ на зодията ми, често пъти ми пречи да обърна повече внимание на личния си живот и работя върху това. Иначе аналитичността ми помага да преценявам бързо ситуациите и да реагирам адекватно.

Какъв шофьор си?

Възприемам се като внимателен шофьор. Фен съм на високите скорости, но се опитвам да се контролирам. Ходила съм на курсове при един от най-добрите рали пилоти в България и съм карала рали кола – определено адреналина от високата скорост на пистата е нещо, което ми доставя огромно удоволствие. Но на пътя съм доста премерен шофьор.

А какъв искаш да бъдеш?

Може би малко по-редовен от гледна точка на документи. Понякога изпускам срокове за подновяване и съответно после за всичко се бърза двойно.

Имаш ли търпение на пътя?

Определено да. Не съм избухлива или раздразнителна.

За пръв път ли караш електрическа кола?

Да, за пръв път!

Какво е усещането да караш VW e-up!?

Доста странно. Първото ми впечатление беше, че е адски безшумна. Освен това, специално тази е много маневрена и бърза. Въпреки малките си размери, стоеше доста стабилна на пътя, които тествах с няколко по-резки маневри. Останах с много позитивно впечатление от колата!

Какво всъщност разбрахме за Надя?

Конкуренцията не я плаши, а я мотивира. Бързо взима решения и обича нови предизвикателства. Цени всеки свой ден и пъргаво улавя мига, но не забравя, че бъдещето изисква действия днес.

Volkswagen e-up! подхожда на Надя (и на всички вас, деви), защото е земен, интелигентен, ефективен и перфектен. Всеки може да го тества с услугата за споделени електромобили в София - Spark - Your electric drive. Той е и сред най-достъпните е-автомобили на пазара.

Всеки автомобил има характер. И колкото по-сходен е той с вашия, толкова по-добре ще се чувствате в него. Volkswagen има модели и конфигурации за всеки темперамент. Вижтe коя кола е най-подходяща за зодия лъв, зодия ракзодия близнаци, зодия телец, зодия овен, зодия риби и зодия водолей.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види