Снимки: HBO България пресофис

Подрик, Ходор и Краля на нощта от ''Игра на тронове" разказаха за предизвикателствата в ролите си

Даниел Портман (Подрик), Крисчън Найрн (Ходор) и Владимир Фурдик (Краля на нощта) от "Игра на тронове" се срещнаха с фенове по време на първия ден от посещението си в София. Актьорите идват за първи път у нас за Aniventure Comic Con 2018 по съвместна покана на HBO България и агенция Key Events&Communication.

Тримата имат тотално различни образи и споделиха как са се подготвили за тях и какво е било предизвикателно в снимачния процес. За Владимир Фурдик, който е добре познат каскадьор кастинга е бил съвсем лесен – обаждане по телефона с въпрос дали иска да бъде Краля на нощта – "казах, щом е крал, какъвто и да е ме устройва, приемам".

Даниел също минава леко, като се явява на кастинг и взима ролята на Подрик отведнъж. Крисчън Найрн, обаче залага на подготовката и преди да се яви намира бебе, което да носи, за да е максимално автентичен в ролята си на Ходор от първи сезон.

За Владимир и Крисчън основното предизвикателство е роля с минимум и без реплики. И двамата споделят, че трябва да си много прецизен с предаването на емоции и реакции само с тялото си. "Понякога да нямаш реплики е супер – мълчиш си и те снимат, друг път обаче от една дума трябва да извадиш много по-голям контекст и с нея да изнесеш цялата сцена – това е изключително трудно", казва Найрн.

За Даниел и Владимир едни от най-редизвикателните моменти са свързани със студа и влагата. "Подрик има сцена, в която пада от кон в плитко езеро. Трябваше да стоя във водата известно време докато снимаме, а локацията беше в Северна Ирландия – можете да си представите, колко вледеняващи часове изкарах."

За Владимир, който  не може да бъде изненадан от почти никакви трудности, свързани с каскади, един от най-трудните моменти е бил да върви в права линия – "може да не ви се вярва, но и понякога просто да вървиш пред камера може да е трудно. Веднъж снимахме на кален терен с локви, а за кадъра трябваше да вървя абсолютно в права линия. Краката ми не влизаха в кадър и не виждаше, че има локви, а аз знаех, че ако стъпя в локва ще си изкарам целия ден с мокри крака. Представете си как се върви, така че да изглежда, че горната част на тялото ви се движи направо, а всъщност с краката си се опитваш да  заобиколиш дълбоки локви."

На въпроса дали четат многобройните фенски теории за развитието на сериала и тримата споделиха, че дори избягват да са запознати в детайли с книгите, за да не са предубедени за ролите си. "Много е здравословно да не четеш, защото това помага да изградиш образа по свой начин и да не си предубеден." , каза Крисчън.

Всички епизоди от сезони 1-7 са достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO, а финалният, 8-ми сезон, се очаква през 2019-та година.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види