Снимки: Венцислав Петров

Volkswagen хороскоп: Кола като рокля

Един ден на зодия овен: Ана Чолашка

Да си избере една жена новата кола е трудна задача. Не е като да си избере рокля, например. Обаче има и автомобили-бонбонени рокли, които така ти пасват и в които така се влюбваш, че започваш да пазиш и да се грижиш за тях, както го правят момчетата... И както се грижиш за гардероба си.

А какво, ако можете да избирате автомобил според зодията си? Всеки автомобил има характер. И колкото по-сходен е той с вашия, толкова по-добре ще се чувствате в него.

Volkswagen има модели и конфигурации за всеки темперамент. Този месец е ред на енергичния, упорит овен – Ана Чолашка, и малкото електрическо чудо е-up!, което всички в София може да тествате с последния писък на модата – услугата за движение из града на цена като такси: Spark Bulgaria – Electric Car Sharing.

Ана е една от създателките на бранда Vintage Summer – марка за дрехи, която прави момичетата по-щастливи. По-точно над 37 000 момичета, които следват страницата във Facebook, за да не пропуснат най-романтичните модни решения. Преди 2 години Ана напуска работата си и оттогава гони смело своята мечта. Вярва, че нейната суперсила е да прави жената да се чувства по-добре в своята кожа.

Ана е овен и огнено момиче. Обича да говори, да се движи и да заразява всичко наоколо с ентусиазъм. Казват, че Овенът просто открива какво обича и се вглъбява в него до постигане на неповторимост. Ако това го определя, значи Ана е типичен представител. Смело се впуска в любовта към дрехите и въодушевено следва мисията да ги създава със свобода в красотата.

Ето какво още е Ана, с която денят ни се превърна в градска вихрушка от цветове и емоции.

Първото нещо, което правя сутрин… Е да прегледам Instagram и да проверя кой е писал в страницата. Като видя съобщенията, се събуждам веднага!

Не мога да изляза от вкъщи без… Слънчеви очила.

Най-важното качество в професията ми е… Интересно е, че това, което правя, не смятам за професия, не съм го учила, развила съм се постепенно благодарение на хората по пътя си. Да умееш да се променяш и развиваш, това е най-ценното качество.

В хората, с които работя, ценя най-много… Това, че не само ме вдъхновяват, но и много умело ме хулят за грешките и ме карат да ставам по-добра.

Избрах бизнеса, защото… той избра мен. Вярвам, че Vintage Summer прави момичетата по-щастливи. Вярвам, че дрехите ни дават свобода. Вярвам, че да бъдеш себе си е най-ценното.

Смених професията, защото… Исках да гоня мечтите си!

Ежедневната ми мантра е… "Продължа-продължа-продължа-ва-ме", ако сте били на концерт на Ъпсурт, знаете.

Спокойствие намирам в… Планината.

За да запазя спокойствие, когато ме ядосат… Не помага нищо. Трудно се ядосвам, но, ей, ставам като огнедишащ дракон. И след 5 минути - нищо, пак съм усмихната.

Критиката е… Много трудно за приемане нещо, особено за егоцентричните хора като мен.

А конкуренцията… Мотивираща. Напомня, че винаги може да си по-добър. (смее се)

Най-често пътувам, защото… Искам да откривам себе си и да създавам нови дрехи.

Никога не тръгвам на път без… Фотоапарат, кецове, голяма чанта.

Най-много обичам да… Говоря.

Най-много мразя… Да мълча.

Жената трябва да бъде… Свободолюбива и истинска.

А мъжът… Да отваря виното, да харесва широките ти дънки и да те вдъхновява всеки ден.

Дрехите за мен са… Начин на изразяване, отражение на настроението ни и демонстрация на характера ни.

Не спирам да… Съм в движение.

Искам да спра да… Прекъсвам хората.

Лято или зима? Боси крака и дълбоки снегове.

Вода, огън, земя или въздух? Огън, разбира се!

Любим цвят? Всички.

Любим аксесоар?  Шапка и слънчеви очила.

Пола или панталон? Панталон.

Кецове или токчета? Кецове и пак кецове!

Къса или дълга рокля? Дълга рокля с гол гръб.

Гривна или пръстен? Обеци.

Дънки или кожа? Дънки.

Свобода или страст? Свобода.

Сънуваш ли? Какво? Ох, най-небивалите истории, невиждани животни, космически станции, нереални хора и събития, дори не мога да ги опиша.

Четеш ли си хороскопа? Преди го четях всеки ден, напоследък се интересувам само от ретроградния Меркурий, защото тогава е времето да свършиш изостаналите задачи.

Какво от зодията ти помага и какво ти пречи? Помага ми общителността, лидерството и харизматичността. Пречи ми егоцентризмът.

За овните казват, че са независими и смели. Съгласна ли си? Определено.

За овните се твърди, че са нетърпеливи и избухливи. Улавяш ли се в тази роля? Непрекъснато.

Какъв шофьор си? Скромно казано, много добър, вижте по снимките къде качвах малкия up! Без помощници!

 

А какъв искаш да бъдеш? Мечтаех си да стана пилот от Formula 1.

За пръв път карах електрическа кола… Преди малко. Завърташ ключа и газ, все едно не докосваш пътя. Като в магическа кола си, все едно се носиш над пътя.

Мисля, че електрическите коли са… Отговорната позиция на хората. Надявам се следващата ми кола да е електрическа.

Усещането да караш такава кола е… Набира изключително бързо без шум и минаваш по улиците с усмивка. Малко е рязка и това е най-забавното.

VW e-up! e … Най-сладката и невероятна кола, която съм карала. Всичко е супер компактно, воланът е уникален, може да се мушнете навсякъде с лекота, много маневрена. Като караш назад все едно връщаш времето на забавен каданс, жестоко е! Всички те заглеждат с нея, защото е сладка, а това, че е електрическа, дава невероятно самочувствие, че да, моята кола няма да замърсява въздуха! Паркира се лесно, навсякъде, дори и напред (смее се). Багажникът събира един женски багаж или една щура глава.

Какво всъщност разбрахме за Ана?

Упорита, стремителна и лидер по рождение. Смелостта и независимостта са неизменна част от стила й. Бърза е във всичко, което прави, и не можеш да я уловиш в грешка. Виждаш безстрашието в очите й и веднага разбираш, че нищо не може да я спре. Aко някой няма да се уплаши от зареждането на електрическа кола и отключванието й с приложение за смартфон, това е тя – като типичен овен със самочувствие и желание да бъде винаги сред първите, които опитват нещо ново.

Volkswagen up! й подхожда (и на всички вас, овни), защото макар и малък, влиза навсякъде с рогата напред, смел е, свободолюбив и пасва на тялото като бутикова дреха.

Виж коя кола е най-подходяща за зодия риби и зодия водолей.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види