Снимки: Венцислав Петров

Volkswagen хороскоп: Независимостта й отива

Eдин ден на зодия риби: Сандра Алексиева

Да си избере една жена новата кола е трудна задача. Не е като да си избере мъж, например. Вярно, колата не е завинаги и ние го знаем, но именно оттам идва и затруднението, защото понякога временните неща стават вечни. Особено ако това ще бъде първата ви кола, тя наистина ще бъде вечно с вас, дори и физически да решите, че "ще си останете само приятели".

А какво, ако можете да избирате автомобил според зодията си? Всеки автомобил има характер. И колкото по-сходен е той с вашия, толкова по-добре ще се чувствате в него.

Volkswagen има модели и конфигурации за всеки темперамент. След като се насладихме на неустоимата красота и завидно самочувствие на водолея Александра Петканова и новия кросоувър Volkswagen T-Roc е време да запалим страстта между най-обаятелната представителка на зодия риби, Сандра Алексиева, и елегантното ново Volkswagen Polo.

Ако някой е пропуснал, Сандра е човекът създател на 1001 рецепти – кулинарен уебсайт с над 270 000 последователи във Facebook и много повече от 1001 рецепти. Вече 10 години Сандра влага необикновената си енергия в проекта, зареждайки всички ни с творческия си вкус към житейските удоволствия.

Животът под вода е много по-различен от този на земята. Светът на рибите е тайнствен, изпълнен с необикновена красота. Те са грациозни същества, които плувайки намират своя път из нежните течения на водата. Мечтатели на деня, които сякаш се носят по живота.

Ето какво още е Сандра, с която споделихме една топла разходка из градските горещи точки.

Първото нещо, което правя сутрин, e… Кафе. Отскоро и закуска. Трябваха ми 29 години, за да се науча да закусвам и това е един от добрите ми навици напоследък.

Това, което ме събужда истински, e… Бормашината на съседите. При нормални условия ми трябва поне час за адаптация.

Закуската ми e… Протеинова и доста засищаща. Обикновено включва салата и варени яйца, понякога е от чисто месо или млечни продукти в комбинация с пресни зеленчуци.

Петък е ден… Като всички останали. Работя за себе си - не правя разлика между работен и почивен ден и не се вълнувам, когато е петък.

Работата ми дава... Вдъхновение, щастие и пари. В замяна й давам сърце и душа.

Най-важното качество, нужно в професията ми, е… Любопитството. Ако не ти е интересно как се прави пожар в кухня, в прекия и преносния смисъл на думата, няма никакъв смисъл да се захващаш с кулинария.

Ако не бях станала кулинар, фотограф, рекламист, щях да бъда… Певица.

Все още не съм успяла да… Стана певица. И всички вие сте благодарни за това.

Усъвършенствам се чрез... Всичко, което ме заобикаля. Ако заобикалящото не ме усъвършенства, правя така, че да не е около мен.

Чрез готвенето искам… Да си живея живота спокойно и в удоволствия.

Готвенето се превърна в бизнес, когато… си дадох сметка, че съм добра в това свое хоби и бих го практикувала всеки ден до края на живота си с лекота.

Ежедневната ми мантра е… "Продължаваме напред!"

Никога не тръгвам на път без… Себе си. Всичко останало мога да си купя в движение. Със същия успех мога и да го загубя – пак в движение.

В София най-много обичам да ходя… Из малките улички в центъра по време на празници, когато градът е спокоен.

Извън София най-много обичам… Морето. Варна, морето и сините вълни.

А извън България… Италия и Франция. Където има хубаво вино, сирена и паста.

Мечтая… Да постигна целите си, хората да спрат да сипват лимонада във виното и да не преваряват пастата.

Вода, огън, земя или въздух? Никоя риба няма да ви отговори с друг отговор, освен с вода.

Любима вредна храна? Дюнер.

Любима здравословна храна? Здравословен дюнер.

Сладко или солено? Винаги, между пържола и шоколадова торта, месото печели. Значи солено.

Месо или зеленчуци? Месо със зеленчуци.

Кафе или чай? Кафето с мляко е винаги пред чая.

Свобода или страст? Без страст свободата не струва нищо.

Четеш ли си хороскопа? Да, а понякога и си го пиша, ако не ми е харесало прочетеното.

Какво от зодията ти помага и какво ти пречи? Творческата наклонност ми помага, разсеяността ми вреди.

За рибите се твърди, че витаят в облаците. Улавяш ли се в тази роля? Да, постоянно и се боря със себе си всеки ден.

Какъв шофьор си? Лош и неразумен.

А какъв ще станеш? Добър и разумен. В този живот ли трябва да стане?

Какво всъщност разбрахме за Сандра?

Напред я движи интуицията. Разчита на фантазията си. Грижи се за себе си, за духовната си удовлетвореност и спортната си визия. Трудно стои на едно място. Обича комфорта и улавя детайлите. Вслушва се в собствените си импулси и желания. Мотивират я резултатите. Отдадена е на срастта си. Самоотвержена, любопитна и с беузпречен вкус, на нея може да се разчита. Независимостта й отива.

Volkswagen Polo й подхожда (и на всички вас, риби), защото с него може да се гмуркате дълбоко в града. Можете да стигнете и много далеч, с минимум разход. Толкова далеч, колкото мечатете (а това във вашия случай е много, ама много далеч). Независима смела кола, за независима и смела зодия.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види