Снимка: Robyn Beck

Маргарет Атууд пише продължение на книгата "Разказът на прислужницата"

В резултат на читателския интерес Маргарет Атууд пише продължение на бестселъра си "Разказът на прислужницата".

Новата й книга "Завещанията" (The Testaments) ще бъде публикувана през септември следващата година от издателство "Талийз/Дабълдей". Романът ще се появи на пазара близо 15 години след финалната сцена с Оффред, повествователката в "Разказът на прислужницата".

Книгата на Атууд за въображаемо общество в измислената страна Гилеад стана бестселър, когато за пръв път бе публикувана през 1985 г., и се завърна в класациите за най-продавани книги след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ през 2016 г.

По "Разказът на прислужницата" бе заснет минисериал "Историята на прислужницата", с който Hulu отбеляза историческо постижение, ставайки първата стрийминг платформа, спечелила водещо отличие на наградите "Еми".

Канадската писателка Маргарет Атууд заяви, че продължението на книгата е вдъхновено от въпроси на читатели за Гилеад и от "света, в който живеем". Писателката издаде още, че историята ще бъде разказана от името на три героини. Тя не споменава президента Тръмп, но в прессъобщението се отбелязва, че "Разказът на прислужницата“ се е превърнала в "символ на движението против него, авторитета на жените, съпротивата на женомразството и възвръщането на правата на жените по света".

Повече за вдъхновението на писателката за написването на първия роман, може да прочетете в нейното есе, което е въведението към последното издание на книгата "Разказът на прислужницата".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види