„Убийство в Ендърли Хол“, Хелена Диксън, Издателство "Софтпрес"

"Убийство в Ендърли Хол" - новата вълнуваща книга на писателката Хелена Диксън

„Убийство в Ендърли Хол“ предоставя на читателите нов мистериозен случай и вдига залога още по-високо. Този път опасност грози не само героите – застрашена е и сигурността на Англия.

Няколко седмици след драматичните събития в хотел "Делфин“ животът в крайбрежното градче се е успокоил. За 23-годишната Кити Ъндърхей обаче вече нищо няма да е същото. Веднъж открила истината за баща си, тя желае да научи повече за него и за връзката му с майка ѝ. Затова, когато получава покана да гостува в "Ендърли Хол“ – имението на нейната леля, Кити приема с надеждата да опознае роднините си. Само че враждебната фасада на старото имение отразява отлично атмосферата вътре. Защото "Ендърли Хол“ е пълно с тайни, които ревностно пази – от факта, че господарката на дома, лейди Медфорд, знае повече за майката на Кити, отколкото е готова да признае, до това, че в сградата са скрити документи с ключово значение за отбраната на страната.

Когато става ясно, че някой е влизал в кабинета на лорд Медфорд и документите са изчезнали, всички гости на имението са заподозрени. Обстановката остава сравнително спокойна, докато на следващата сутрин не е открит труп и работата на полицията става далеч по-сложна, а престоят в "Ендърли Хол“ - опасен. Кити решава, че е време да се намеси, и заедно с капитан Матю Брайънт се включва в разследването. Загадката се заплита, жертвите се увеличават и Кити отново става мишена на хладнокръвен убиец. Ще успее ли да го спре и най-вече – ще подсигури ли безопасността на Англия?

"Убийство в Ендърли Хол“ от Хелена Диксън носи онзи заряд, който превръща привържениците на криминалния жанр от обикновени читатели в пристрастени фенове. Завладени от адреналина да изпреварят събитията и да открият кой е убиецът преди всички останали, те жадно поглъщат историята. Тук гладът за разплитане на мистерии е подсилен от напориста героиня с напредничаво мислене, която не се страхува от нищо. Хелена Диксън балансира между суетата на британските аристократи и уюта на топлата приятелска атмосфера, познат от първия роман в поредицата. "Убийство в Ендърли Хол“ провокира интереса с нова, по-сложна загадка, но и с развитие на личната история на главните герои. Така в края на романа читателят получава своята порция отговори, но авторката си запазва правото да задава още въпроси. В следващата книга. 

Хелена Диксън е многократно награждаван автор на съвременна романтична проза и криминални романи, чието действие се развива през 30-те години на ХХ век. Живее в Обединеното кралство заедно със съпруга и трите си дъщери. Отглежда кактус на име Спайк, палава кръстоска между пудел и кокер шпаньол на име Теди и аквариум с тропически рибки. "Убийство в Еднръли Хол“ е втората книга от успешната й поредица "Криминалните загадки на госпожица Ъндърхей“.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види