„Пазител на портите“, Джеймс Бърн, издателство "СофтПрес"

„Пазител на портите“ от Джеймс Бърн

“Пазител на портите“ от Джеймс Бърн е наелектризиращ трилър, който държи читателя на нокти до самия фина

Дезмънд Лимърик си е взел дозата адреналин за години напред. Работата му като пазител на портите – военен термин за човек, който контролира пропускането на хора, техника и информация на определени локации, неведнъж го е поставяла в напечени ситуации, в които животът му е висял на косъм. Сега, решил да затвори тази врата и да остави миналото зад гърба си, той се отдава на заслужена почивка. Вместо да се върне в родната Англия, избира слънчева Калифорния, където планира да се наслаждава на хубавото време, да пие бира и да свири на китара. Но Дез знае от първа ръка, че плановете се променят. И ако всеки може да отвори или затвори една врата, далеч по-предизвикателно е да я задържиш в желаното положение. 

Когато в хотела, в който е отседнал, се опитват да отвлекат главния юристконсулт на голям военен доставчик, инстинктите на Дез заработват и наученото в спецчастите се оказва от помощ. Той успява да осуети атаката, но се забърква в далеч по-голяма схема, измъкването от която е още по-трудно. Факт е, че компанията на Петра Александрис – мишената, която той успява да спаси, е меко казано приятна. Но задачата, за която се съгласява да ѝ съдейства, го връща обратно в центъра на поредната престрелка. Оказва се, че някой краде милиарди от семейство Александрис и се е постарал добре да прикрие следите си. Отваряйки тази врата, Дезмънд е изправен пред световен заговор, медийна манипулация и дори опит за въоръжен преврат, който би довел до международен конфликт. Добре, че е трениран да мисли най-трезво в най-напрегнатите ситуации, така че успява бързо да състави план. Остава само планът да проработи.

"Пазител на портите“ от Джеймс Бърн е първа книга от бъдеща нова поредица за любителите на трилъри с главен герой Дезмънд Лимърик. Експлозивен, пристрастяващ и напрегнат, сюжетът на книгата поднася на читателите перфектен баланс между мистерия, екшън сцени, увлекателни диалози и един очарователен персонаж, който държи всичко под контрол. Завидните качества, които Дезмънд Лимърик демонстрира във възможно най-опасните ситуации, го правят близък до супергероите – сила, интелект, безпогрешен нюх. Но леките нотки на хумор и семплите желания му придават онзи чисто човешки облик, който го сваля от пиедестала и го сближава с читателя, създавайки връзка, която ще се развива във времето.

За автора:

Джеймс Бърн е псевдоним на американски писател, който живее и твори в щата Орегон. Работил е като журналист повече от 20 години и паралелно е издал девет други романа, основно в жанрове като "трилър" и "мистерии".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види