Снимка: Lion Heart

„Лъвско сърце“ с видео приемиера на So Independent

Ултра крос триатлонът е част от спортната фестивална програма

Официална премиера на видеото от второто издание на "Лъвско сърце" 2017 ще се състои в рамките на Со Спорт Филм Фест, част от So Independent Film Festival. Тази неделя, 5 ноември, от 20:30 ч. в кино "Одеон" в София зрителите ще могат да се докоснат до първия ултра крос триатлон в България.

"Лъвско сърце" се провежда от 2016 г. в района на Приморско и Странджа планина. През 2017 г. в него взеха участие 145 състезатели - индивидуално и в отбори от 3-ма човека. Те трябваше да преминат трасе с обща дистанция от 140 км, в което са включени традиционните за триатлон етапи: плуване в залив Перла - 3 км, планинско колоездене из Странджа - 116 км и бягане в резерват Ропотамо - 21 км. Маршрутът минава покрай 4 природни резервата и 12 тракийски светилища.

Кадрите са заснети от Never Know Productions, а музиката е дело на Иван Шопов и Авигея. Видеото е запечатало преживяванията на атлетите в трите етапа от надпреварата и разкрива необятната красота на Приморско, Странджа и региона.

5-минутният клип носи енергията на планината и морето, силата на състезателния дух и адреналина, подчинени на свръхсилите във всеки участник - неговото "лъвско сърце". Видеото проследява пътя и изпитанията на 145 състезатели от старта в морето над потъналия древен град Ранули, през древните светилища и резервати на Странджа до живописния пейзаж на Маслен нос. Герои в лентата са олимпийските плувци Цанко Цанков и Георги Палазов, колоездачката Анелия Карагьозян, както и двукратните победители  в "Лъвско сърце" - бегачката Христина Козарева и триатлонистът Емил Стойнев.

Видеото е част от по-мащабен проект на екипа на "Лъвско сърце". Организаторите работят усилено по подготовката на късометражен филм за състезанието, който се очаква да бъде готов до края на годината.

Третото издание на уникалния по рода си триатлон "Лъвско сърце" ще се проведе на 1 септември 2018 г., а повече подробности около подготовката организаторите ще разкрият по време на премиерата тази неделя в кино "Одеон".

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види