Първа по рода си специална вечеря променя кулинарния хоризонт в България

На 6 и 7 ноември в София ще се състои необикновена кулинарна среща, която ще обедини световно признати шеф готвачи в уникално преживяване за сетивата. В продължение на успешното си партньорство с Международната асоциация на готвачите Jeunes Restaurateurs (JRE), единствената международна кулинарна академия у нас - HRC Culinary Academy - ще посрещне Шеф Карс Ван Велхем (De Saffraan) и Шеф Марко Карелсе (Villa La Ruche). Двамата "Jeunes Chefs" от Холандия ще проведат мастър клас за студентите, а малко по-късно ще вземат участие в първата по рода си специална вечеря. В кулинарното съзвездие, заедно със специалните гости от чужбина, ще се включат още Шеф Любен Койчев (Talents), Шеф Веселин Калев (aEstivum), Шеф Владислав Пенов (Cosmos) и Шеф Филип Захариев (ONÁ).

Посещението на шеф-готвачите, членове на JRE, е свързано с официалното присъединяване на България към една от най-престижните асоциации в света, която предлага нова перспектива за младите представители на кулинарната ни и ресторантьорска гилдия. Основана през 1974 г., днес Jeunes Restaurateurs е водеща професионална структура за младите и талантливи кулинари от цял свят ("Jeunes Chefs“) с мрежа от 375 ресторанта (с над 190 звезди "Мишлен“) и 160 хотела в 15 европейски държави. Участието на български членове в Международната асоциация задава нови възможности и критерии за работа, обмен на опит с водещи имена и признание от най-висок ранг. Поставяйки България на световната кулинарна карта, включването на български топ готвачи и техните ресторанти в мрежата на JRE-Jeunes Restaurateurs ще създаде допълнителни възможности и за още една индустрия – развитието на висок клас туризъм с любители на добрата храна.

Кулминацията на гостуването ще бъде първата специална вечеря, която ще разкрие нови светове за всеки кулинарен ценител. На 7 ноември ресторант Talents съвместно с JRE-Jeunes Restaurateurs, ще бъде домакин на първата специална вечеря в България, която ще представи философията на шестте звездни готвачи. Шест ястия ще бъдат приготвени под мотото "безкрайна страст“ -  концепцията, която обединява HRC Culinary Academy и JRE в търсенето на вдъхновение и млади таланти.

Поради високия интерес местата за участие в първата специалната вечеря вече са запълнени, но организаторите обещават това да бъде едва началото на едно интернационално кулинарно пътешествие, което започва от сърцето на София.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види