Снимка: pixabay.com

Знаците, които показват, че сте по-интелигентни от средното ниво

Може и да не сте запознати с тях, но съществуват знаци, които индикират, че всъщност сте по-умни, отколкото си мислите. И не – не е нужно да можете да рецитирате Жан-Пол Сартр или да сте експерт по квантова физика.

Тестът за интелигентност също не е задължителен, за да се докаже, че сте над средното ниво. Учени и изследователи успяха да идентифицират няколко признака, които най-вероятно приемате за даденост, но реално показват високо ниво на интелигентност.

Вие сте най-голямото дете в семейството

Това със сигурност няма да зарадва по-малките братя и сестри, но първородното дете винаги демонстрира изключителна отговорност и лидерски умения, което би могло да се дължи и на начина, по който са се отнасяли с него, още докато е било в утробата. Проучване показва, че майките са много по-внимателни по време на първата бременност и през първите години в отглеждането на първородното си дете.

Имате котка

Проучване през 2004 година открива, че от 600 ученици, онези, които харесват котки, имат по-добри оценки от останалите. Това би могло да бъде просто съвпадение, така че не е задължително да отчайваме любителите на кучета или други животни. Историята показва, че някои от най-великите умове в света (Алберт Айнщайн, Пабло Пикасо, Марк Зукърбърг) също са имали домашни любимци, така че сме склонни да приемем твърдението.

Захранвани сте с кърма

Все още съществуват дебати по темата за кърменето, но няма спор, че майчиното мляко е полезно за бебето. Проучване сред 3000 деца показва, че онези, които са били кърмени, имат 7 точки повече в резултата си след тест за интелигентност, сравнено с останалите, които са били отглеждани с адаптирано мляко.

Отличавате се с висок ръст

Височината може да ви помогне не само при евентуална спортна кариера, тя също така е и от значение за нивото ви на интелигентност. Съществуват данни, че има правопропорционална зависимост между високите постове в службата и високия ръст.

Вие сте родени комици

Не – не става въпрос за професия комедиант, а за вроденото чувство за хумор. Забавни сте? Значи сте и умни! Проведено е проучване в Университета в Ню Мексико, където студентите са накарани да измислят забавно послание под карикатура. Онези, на които им хрумват най-забавните текстове, се оказват отличниците в групата.

Често сте стресирани

В днешно време има милиони неща, които ни стресират. Най-вероятно ще възприемете това като нещо лошо (разбира се, че никой не обича да изпада в стрес), но всъщност е явен признак на интелигентност. Ако имате познание за много неща, това показва, че сте ангажиран и се интересувате от разнообразни теми, което пък автоматично качва нивото ви на интелигентност.

Вие сте нощни птици

Изключително силен знак, че сте интелигентни. Изследванията показват, че децата, които са по-активни вечер, постигат по-добри резултати на тестовете в училище. Установено е, че хората, които като деца са имали IQ = 125 точки, си лягат около 00:29 часа дори и през уикенда. Така че, следващият път, когато накарате детето си да си ляга до 22:00 часа, помислете върху това.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види