Снимка: Kaufmann Mercantile

Създадоха коктейли, които не причиняват махмурлук

Мнозина от нас добре познават последствията, свързани с дълга алкохолна нощ. Главоболието, сухота в устата, неспокоен стомах и цялостно усещане за самосъжаление.

Никой не очаква с нетърпение махмурлука. Всъщност хората биха опитали почти всичко (с изключение на това да не поръчват тази допълнителна табла с шотове), за да го избегнат. Но ето, че вече има решение на този проблем.

Британски химик създаде коктейли, които не предизвикват махмурлук, макар и да съдържат алкохол, съобщи Гизмодо.

Проф. Дейвид Нът от лондонския Имперски колеж от 10 години експериментира с различни вещества, за да открие нещо с ефект като на алкохола, но безвредно за черния дроб. Сега той търси финансиране, за да завърши изследването си, като се надява до 2020 г. да регистрира 100 бара, където да продава коктейлите си.

Изследването вече се е съсредоточило върху пет съединения. Те трябва да бъдат одобрени от британската агенция по хранителни стандарти, но Дейвид Нът е убеден, че са подходящи за хора. Едно от основните предимства на новия "синтетичен алкохол" е, че може да бъде приспособен за всеки отделен клиент, така че да се получи "безопасно ниво на опиянение". Освен това той не предизвиква натрупване на ацеталедхид, който причинява махмурлук.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види