Снимка: Личен архив

По-чиста и красива градска среда в България?

Да, възможно е, благодарение на националната инициатива "Почисти и разкраси с Cif“, в която всеки може да се включи

Чисто нов градски шедьовър откри националната инициатива "Почисти и разкраси с Cif“ на специално събитие, което събра десетки посланици на промяната към по-чиста и красива градска среда в България. За втора поредна година Cif продължава каузата си да вдъхва живот на занемарени градски пространства. 

Миналогодишният добър пример показа, че Cif успя да вдъхнови хиляди хора, с чиято помощ брандът върна красотата на четири градски кътчета в България. Тази година каузата на Cif продължава.

Екипът на кампанията "Почисти и разкраси с Cif“ е все така мотивиран да даде нов живот на още занемарени пространства в страната. Освен да внесе промяната и да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, мисията на бранда е да създава нови градски шедьоври и да трансформира забравените такива. Cif също така вярва, че съзнанието и отношението на хората се променят, когато средата около тях е чиста и красива.

Чрез инициативата да трансформира различни локации в страната Cif цели да насочи вниманието на хората към проблемните зони в българските градове. Тъжната истина е, че градската ни среда се състои от безброй занемарени, изоставени и разрушени места. Тези места някога са били част от градската култура, а сега са потънали в мръсотия и грозота. Cif е тук, за да сътвори новите градски шедьоври.

За да даде добрия пример, творческият екип на Cif ще преобрази 3 градски кътчета в хода на кампанията, а за четвъртото всеки може да гласува на cifcleans.bg. На сайта потребителите ще могат и да качат своите предложения на още занемарени места в България, които да се състезават за новия си облик.

Всеки, качил снимка или гласувал за място, се включва в томболата за седмични награди: безжични слушалки и продуктови комплекти, както и за голямата награда – фотоапарат за моментни снимки.

Първата трансформация от кампанията "Почисти и разкраси с Cif“ отново допринася за вида на емблематичната за София Княжеска градина. Зад паметника на Съветската армия беше преобразен занемарен фонтан, който се превърна в място за срещи и общи спомени. Посланик първата градска намеса е вдъхновяващият влогър и млад режисьор Крис Захариев.

Събитието събра на едно място представители на водещи печатни и електронни медии, инфлуенсъри и граждани. Присъстващите имаха възможността да бъдат сред първите, които да дадат гласа си за вече качените предложения за градска трансформация чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията.

Трансформацията на фонтана включи цялостно професионално почистване на изрисуваните и замърсени компоненти, поставяне на дървени шезлонги за отдих, на кашпи с цветя, които да внесат още повече цвят и красота, както и огледални повърхности, в които да се оглеждат веселите лица на посетителите на градината. Преобразеното място получи и ново име: "Фонтанът на отраженията“.
На откриването момчетата от Freerun Bulgaria чрез паркур изкуството раздвижиха градския шедьовър пред публиката.

Кампанията продължава да трансформира в градовете Плевен и Силистра. Посланик на трансформацията в Плевен е красивото лице на смислените каузи Диляна Попова, а Силистра ще зарадва талантливата певица и актриса Мона Гочева.
За четвъртата трансформация хората могат да гласуват на cifcleans.bg.
На мястото, събрало най-много гласове, ще пристигне посланикът на добрите идеи Мария Силвестър.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" е подкрепена също така и от Move Bg - платформата на създаващите хора, които търсят иновативни решения за обществена промяна, работят за устойчиво развитие, градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Проектът на Cif е реализиран със съдействието на Столична община район Средец.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види