"Странни неща"

Сериалите, които чакаме с нетърпение през 2019-та

След края на празничния период и коледните мелодии се подгответе за нов телевизионен сезон, който ще ви сервира още по-интересни, завладяващи и нестандартни холивудски продукции. Борбата за рейтинг е ожесточена, а с конкуренцията между големите телевизии и стрийминг платформи трудно може да се обърне внимание на всичко. Ние обаче подбрахме заглавията, които изпъкват.

"Големите малки лъжи"

След силния финал на първи сезон, колкото и парадоксално да е, повечето фенове на сериала се надяваха, че ще ни спестят втори сезон на "Големите малки лъжи". И с право, в криминалните поредици вторият сезон обикновено убива магията с ненужно разясняване на симпатичните мистерии около героите. Но за момента "Големите малки лъжи" не са давали каквито и да е заявки. Знаем само, че титаничната Мерил Стрийп се присъединява към компанията на Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Шайлийн Уудли, Лора Дърн и Зоуи Кравиц, за да търси истината за смъртта на сина си.

"Игра на тронове"

Финалният сезон за фентъзи епоса излиза до месеци. Всеки, който е следял новините около сериала, знае, че екипът е направил опит да надскочи себе си. Това стана ясно от вече изтрит Instagram пост на един от асистент режисьорите. В него той пише: "Това е за Нощните дракони. За изтърпените 55 поредни нощи. За студа, снега, дъжда, калта, овчите лайна и ветровете на Магераморн. Когато десетки милиони хора от цял свят гледат този епизод след година, няма да знаят колко здраво сте работили. Няма да им пука колко уморени сте били и колко трудно е било да си свършите работата при под минусови температури. Ще разберат само, че гледат нещо, което никога не е правено преди. И това е заради вас". И с тези думи допълнително ни надъха за последния сезон.

"Истински детектив"

Третият сезон на антологичния сериал ще разкаже за ужасяващото престъпление и тайнствените инциденти около планините Озаркс, а разгадаването на мистериите е поверено на Махершала Али, Стивън Дорф, Кармен Еджого и Скут МакНейри. Събитията се завъртат около изчезването на две деца през 80-те години на 20. век. Сериалът се очаква със сериозна доза скептицизъм заради разочароващия втори сезон, но двата последователни трейлъра успяха да погъделичкат любопитството, така че защо да не проверим дали този път ще се получи без участието на режисьора Джереми Солние. Премиерата е обявена за 13 януари по HBO.

"Фарго"

Крис Рок влиза в ролята на патриарх, който, за да защити своите хора, предава сина си на враговете. Действието се развива в Канзас Сити, Мисури, а основната сюжетна линия в четвърти сезон на "Фарго" ще е асимилацията и имиграцията, обградени от стремежа за правене на пари. Сблъсъкът е между две гангстерски групировки – едната на италианци, а другата на афроамериканци, които се опитват да стигнат до мирно споразумение относно подкупите и трафика на наркотици.

"Странни неща"

Научно-фантастичният сериал в стил Стивън Кинг ще се завърне с обещаващ трети сезон. Създателите - братята Мат и Рос Дъфер, оформиха втори сезон с много нови приключения и създадоха нов лош персонаж - Mind Flayer. Те потвърдиха и че работят по четвърти сезон, който трябва да завърши поредицата. За продължението Мат Дъфър казва, че се е постарал да еволюира сюжета, но без да травматизира главните герои – децата. Желанието му да не разводнява повече историята е и причината да се сложи точка с четвърти сезон.

"Клетниците"

От BBC са подготвили нова адаптация на "Клетниците", но този пък като лимитиран сериал. Намерението на телевизията е да представи обемни и тежки за четене произведения от класическата литература в мини поредица, а първи в списъка им е шедьовърът на Виктор Юго. Първият епизод ще бъде излъчен на 30 декември 2018 година, а в ролите на Жан Валжан, Фантин и Жавер ще видим съответно Доминик Уест, Лили Колинс и Дейвид Ойелово.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види