Снимка: Ben Hershey

Тенис топка в самолета

Задължителен багаж за по-лек полет

Има много неща, които вероятно трябва да включите в багажа си (допълнителен чифт бельо, четка и паста за зъби, книга), но има едно нещо, което никога не трябва да забравяте: топка за тенис.

Чакайте малко. Идеята не е да подскачате с топката и да я удряте в стената на кабината на самолета (наистина, не го правете). По-добре я ползвайте за стречинг по време на полета. Всички знаем, че продължителното заседяване поразява здравето ни, така че полетите на дълги разстояния със сигурност не попадат в списъка на здравословните дейности. Ставането, разхождането и разтягането ще помогнат за комфорта ви и в борбата с часовата разлика, особено за усещането на мускулите ви.

Али Гьоз, хирург от Лондонската ортопедична клиника, сподели няколко съвета с Daily Star: "Ако вземете тенис топка или масажор в самолета със себе си, ще можете да увеличите кръвообращението", казва той. Търкаляйте я през раменете си, по долната част на гърба, краката и стъпалата си, за да стимулирате движението на кръвта си. 

Ако не успявате да съберете тенис топката в чантата си (не се срамувайте, на всички понякога се налага да натъпчат облеклото си за седмицата в ръчен багаж), Гьоз предлага да масажирате краката си, започвайки от глезените и продължавайки нагоре, за да задвижите кръвта към сърцето. 

И ако се притеснявате да го направите заради чуждите погледи или коментарите на спътниците си, недейте. Все още е пълно с хора, които си слагат маски по време на полет, а те привличат много повече внимание от тези, които се разтягат и масажират с топка за тенис.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види