Снимка: pixabay.com

Крадци споделят опит във форум

Форум в интернет е предназначен за крадци, които искат да коментират завоеванията си и си разменят съвети как да задигнат стока от магазина, пише в. "Дейли мейл".

В сайта reddit.com в секция Shoplifting членуват повече от 36 хиляди потребители. Там те споделят дори снимки с "плячката" си. А задигнатите стоки варират от незначителни на стойност до такива на цена хиляди британски лири. Някои от тях са дизайнерски произведения и електрически уреди.

"Добре дошли в Shoplifting! Ако сте тук да проповядвате морал, насладете се на краткия си престой", пише в описанието на форума.

Част от крадците разкриват подбудите си - някои са искали да се поглезят в петък вечер, други са имали нужда от консумативи за банята, а трети - от подарък за рожден ден. Има и такива, които изкарват пари от откраднатите предмети, като ги продават в интернет. Както сами са описали мотивите си в сайта, крадците твърдят, "че за някои това е клептомания, за други - липса на емоции, а за трети - това осигурява препитание на семейството".

Във форума има споделени абсурдни ситуации от крадците по време на действие, в които те споделят опита си. Например, един от тях карал колело, грабнал протеинов шейкър от една бензиностанция в движение и на следващото кръстовище бил блъснат от кола. "Карма? Вероятно.", пише той, вероятно с угризения. 

Други теми включват молба за съвет как да се действа в определени магазини. Един от потребителите е поискал съвет как да задигне необходими му за колата артикули от Walmart, като част от нещата, които иска да открадне, са покривала за седалки и почистващи препарати. Съветите, които получава, са да посети магазина в определени часове, когато персоналът се занимава с документация или да изнесе кутиите с откраднатото, като сложи отгоре стара касова бележка. 

Един от потребителите дори се хвали, че носи специални лещи за очи с широк диаметър, които покриват голяма част от "бялото на очите", за да не забелязват погледите, които отправя към охранителните камери.

Потребителските имена на хората крият истинската им самоличност, въпреки че за по-сигурно някои от тях изтриват профилите си, след като публикуват нещо.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види