Снимка: Melina Yakas

Лютите чушки горят мазнини

Eкстракт от люти чушки забързва метаболизма

Отслабването често се влияе от метаболизма, който с напредването на възрастта става по-бавен. Резултатите от ново изследване показват, че екстракт от люти червени чушки може да го ускори и да помогне в борбата с излишните килограми, пише в. "Дейли експрес". 

Метаболизъм е процесът, чрез който тялото преобразува храната и напитките в енергия. С напредването на възрастта той се забавя с 2 до 4 процента годишно. Това обяснява защо след определена възраст борбата с излишните килограми става все по-трудна.  Имайки предвид епидемията от затлъстяване във Великобритания, настоящото изследване може да се окаже особено важно.

За целите му изследователите наблюдават 40 здрави индивиди. Част от тях са приемали екстракт от люти червени чушки под формата на хранителната добавка, а останалите – плацебо. 

Учените са изследвали влиянието на добавката върху метаболизма в покой, съставляващ около 60 процента от изгаряните всекидневно калории.

Специалистите са установили, че екстрактът от люти чушки ускорява степента на метаболизма в покой до еквивалент на изгаряне на допълнителни 116 калории дневно. Това се равнява на загубата на около 450 грама мазнини за период от 30 дни.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види