Снимка: TAKE FIVE/Hulu

Надникваме в "Историята на прислужницата" сезон 2

Всеки, който е гледал "Историята на прислужницата", е изпитвал разтърсващите емоции по време на, a и след всяка серия. Завладяващият страх от един въображаем свят на безчовечност и несправедливост, изпълнен с толкова много истинност, че не ти оставя мира. Робство по учебник. Учебникът, създаден от Маргарет Атууд, вдъхновена от жестоката действителност на Втората световна война и Студената война. 

Великолепната екранизация по нейния роман "Разказът на прислужницата" ни остави без дъх в продължение на 10 епизода. А финалният отдалечаващ се кадър на Офред в тъмнината на автомобила, отвеждащ я в неизвестното бъдеще, развинти фантазията ни за съдбата на прислужниците.

Априлската премиера на сезон 2 все още е далеч, но трейлърът показва голяма част от прекрасната кинематография на шоуто, откриваща поразителна красота и в най-безмилостните сцени.

Ако някой все още се чуди защо "Историята на прислужницата" измъкна наградите в почти всяка категория, в която беше номиниран, от "Еми", през "Златен Глобус" и "Изборът на критиците", ето още няколко доказателства за това, че сериалът заслужава вашето внимание.

Снимка: TAKE FIVE/Hulu

Макар че развитието на сюжета до момента ни остави с впечатлението, че следват положителни промени за главната героиня, нещата вече не изглеждат така. По всичко личи, че някъде в Галаад ще се случат още неподозирани жестокости. Снимките навяват мисълта, че ще видим как изглеждат споменаваните в първи сезон колонии, където изпращат непокорните прислужници, за да ги накажат за непристойното им поведение. Какво се случва в колониите? Дори жителите на Галаад гадаят по слуховете (осъдените са изпратени там да работят до смърт), така че и ние ще трябва да изчакаме до 26 април, за да разберем.

Снимка: TAKE FIVE/Hulu

Друг заинтригуващ кадър ни показва жени в редица, наподобяващи прислужниците, но облечени в черно и с червени маски на лицата – много различни от строгия червено-бял костюм, който означаваше статуса им в обществото на Галаад.

Снимка: TAKE FIVE/Hulu

Илюзията за религиозни сцени става все по-убедителна, а от апокалиптичното настроение ни побиват тръпки. Надникнете и вие в трейлъра на втори сезон на "Историята на прислужницата" и събудете сетивата си за още от великолепната телевизионна адаптация на внушителния роман на Маргарет Атууд.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види