„Какво си пожелаваш“, Катрин Сентър, издателство "Софтпрес"

„Какво си пожелаваш“ от Катрин Сентър

Саманта Кейси обича работата си. Като библиотекар в едно от най-прогресивните и артистични училища в Америка, тя се радва на ежедневни срещи с любознателни деца, през чиито поглед вижда света с други очи – по-ярък, светъл и красив. Една от причините да посреща всеки нов ден с усмивка е именно възможността да наблюдава от първия ред как учениците развиват креативността си, използвайки пълната свобода да изразяват идеите си. Свобода, която новият директор на училището рязко отнема.

Дънкан Карпентър е сивият облак, който скрива слънцето и разваля идилията на Саманта. Двамата се познават отпреди, но спокойно може да се каже, че сега се срещат за пръв път. Със сериозното си изражение, тъмните костюми и строгите си правила новият директор буквално заличава всяка следа от предишния пъстър облик на училището и сякаш изсмуква щастието и хармонията, сред които библиотекарката е свикнала да работи. Най-странното е, че Саманта познава един друг Дънкан – забавен, приветлив и с далеч по-цветен гардероб. Тогава, когато тя се е сливала с тълпата заради несигурността и срамежливия си характер, той е изпъквал с бурния си смях и шарените си ризи. Ала днес ролите са разменени.

Каквото и да се е случило с живота на директора, Саманта няма да позволи някой да отнеме безгрижието на децата и да посее семето на страха, че светът е враждебно и опасно място. С помощта на ексцентричните си колеги тя е решена да върне живеца в Дънкан и да му покаже, че всеки нов ден крие очарование, особено ако е споделен с хората, които обичаш.

"Какво си пожелаваш“ от Катрин Сентър е книгата, към която човек би посегнал след труден ден. История, която мотивира, зарежда и вдъхновява, като убеждава читателите, че желанията се сбъдват, стига да работиш за тях. Катрин Сентър изправя героите си пред реални проблеми и ги насърчава съзнателно да избират радостта пред страха, да празнуват всяка малка победа и да се наслаждават на времето с любимите хора. Наред с типичния за нея хумор, Катрин Сентър коментира сериозни и наболели въпроси, свързани с безопасността на децата в училище, предизвикателствата при работата с ученици и отговорността на възрастните да създадат сигурна и спокойна среда. "Какво си пожелаваш“ разказва колко е важна подкрепата на приятелите и семейството в труден период, как любовта лекува и заличава всякакви белези, а щастието е награда, която се завоюва всеки ден. Роман, който прегръща читателите и се обръща към тях с понякога така необходимите четири вълшебни думи – "Всичко ще бъде наред“.

 За авторката

Kaтрин Сентър пише първия си роман в шести клас (фен фикшън за "Дюран Дюран“) и оттогава мечтае да е писател. Днес е бестселър автор на осем книги и е сравнявана с Джейн Остин и Нора Ефрон. "Какво си пожелаваш“ е вторият й роман след "Сърцето не изгаря при пожар“.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види