"Трафиканти с Мариана ван Зелер" се завръща по National Geographic

Номинираната за награда "Еми“ поредица "Трафиканти с Мариана ван Зелер“ се завръща по National Geographic със своя втори сезон на 27 февруари от 22 ч. Вторият сезон отвежда Ван Зелер в недрата на подземния свят. Колкото по-надълбоко се потапя, толкова по-тъмно става. Журналистката прониква в световете на нелегалната пластична хирургия, романтичните измами, расистките организации, кражбите на коли, рокерските банди извън закона, марихуаната и метамфетамините. 

Мариана ван Зелер, "Трафиканти с Мариана ван Зелер“

Ван Зелер споделя:

Заснемането на цял сезон на "Трафиканти“ в условията на пандемия беше изключително предизвикателство. Но през изминалата година имаше бум на черните пазари и всички бързо осъзнахме, че поредицата става още по-актуална. С втория сезон успяхме да се гмурнем още по-дълбоко и да си подсигурим по-голям достъп до мрежите на глобалния подземен свят.

Журналистката Мариана ван Зелер, носителка на награди "Пийбоди“ и "Дюпон“, продължава да разследва най-опасните черни пазари в подземния свят. Въоръжена с безпрецедентния вътрешен достъп, отличителен за National Geographic, във всеки епизод тя проучва различен черен пазар или мрежа за незаконен трафик. Ван Зелер се среща с участниците в операциите и се осведомява за търговията им в опит да разкрие как функционира световната черна икономика с трилиони долари годишен оборот.

Мариана ван Зелер, "Трафиканти с Мариана ван Зелер“

Вторият сезон на "Трафиканти с Мариана ван Зелер“ включва 10 епизода. Те отвеждат зрителите на мисии до места, които малцина са виждали, надникват зад завесата и предлагат детайлен поглед отблизо към слабо познатите мрежи за трафик. В този сезон Ван Зелер разкрива схемите на романтичните измамници и проследява коридор за трафик на метамфетамин от огромна картелна лаборатория в Синалоа през границата и до американските потребители. Тя поема на диво пътешествие из черния пазар на трева в Калифорния, който се е разраснал неимоверно след легализирането на марихуаната преди четири години. В друг епизод проследява канал за нелегален износ на коли, откраднати в САЩ. Автомобилите се товарят в контейнери и се доставят в западна Африка, където търсенето е огромно. Ван Зелер пристъпва и в потайния свят на незаконните престъпните рокерски банди, познати още като клубовете на 1%, където интереса й събуждат поредица от случаи на насилие, упражнявано от мотористи. Освен това тя проучва тъмните кътчета на черния пазар за нелегалната пластична хирургия, в който алчността и социалните медии подтикват пациенти да се подлагат на опасни операции в евтини хотелски стаи.

Мариана ван Зелер, "Трафиканти с Мариана ван Зелер“

Докато Америка се опитва да превъзмогне спомените си за господството на бялата раса, Ван Зелер бърза да изобличи едно подземно движение, решено да наложи още по-жестоко бъдеще. Тази организация си служи с идеологии, опасни колкото наркотиците и оръжията, една от които отговорна за масови убийства по целия свят.

През 2021 г. първи сезон на "Трафиканти с Мариана ван Зелер“ е отличен с награда Gracie за най-добър репортер/кореспондент – Мариана ван Зелер, и е номиниран за най-добро криминално/съдебно предаване на Critics Choice Real TV Award. Поредицата наскоро беше номинирана и за награда "Еми“ за изключителен документален филм в сферата на бизнеса и икономиката.

"Трафиканти с Мариана ван Зелер“ е продуциран за National Geographic от Muck Media с изпълнителни продуценти Мариана ван Зелер, Дарън Фостър и Джеф Плънкет. Екипът на National Geographic включва Бент Андерсън – изпълнителен продуцент, Мат Ренер – вицепрезидент Продукции и Алан Айрес – старши вицепрезидент на отдел "Продукция и развойна дейност“. National Geographic анонсира, че продукцията е потвърдена и за трети сезон.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види