Акцентите по National Geographic през февруари

Трафиканти с Мариана ван Зелер, сезон 2 (10 еп. по 60 мин)

Премиера: 27 февруари 2022 г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

© 2022 NGC Network US, LLC

Журналистката Мариана ван Зелер, носителка на награди "Пийбоди“ и "Дюпон“, отново се потапя в недрата на подземния свят. Във всеки епизод от поредицата тя разследва различен черен пазар или мрежа за незаконен трафик – от наркотици и крадени автомобили до рокерските банди извън закона и амазонска мафия, за да се срещне с участниците в операциите, да опознае бизнеса и да разкрие как функционира световната черна икономика с трилиони долари годишен оборот.

Аляска: Следващото поколение, нови епизоди (10 еп. по 60 мин)

Премиера: 10 февруари 2022 г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч.

© 2022 NGC NETWORK US, LLC

Уморено от непрестанната конкуренция и надпревара за успех, следващото поколение търсачи на свобода се отправя към дивата природа на Аляска, за да изгради живот според собствените си правила. Те се състезават с времето, докато първата сурова зима ги застига безмилостно.

Изгубените динозаври на Аляска (60 мин)

Премиера: 8 февруари 2022 г., вторник, от 22:00 ч.

© Caravan Media Ltd 2022

Полярният кръг, северна Аляска. Температурата е минус 35 градуса, а средата е сурова и гъмжи от мечки. Екип от смели палеонтолози се отправя към тази ледена пустиня, за да я превърне в свой дом за две седмици. Защо? Защото тези учени смятат, че са попаднали на нещо наистина уникално, неоткрито до момента и революционно – изгубения свят на динозаврите от Аляска.

Клотилда: Последният американски робовладелски кораб (60 мин)

Премиера: 19 февруари 2022 г., събота, от 22:00 ч.

© 2020 NGC NETWORK US, LLC

Това е мистерия в стила на криминалния жанр, емоционална човешка драма и подводна археологическа експедиция. Това е историята на Клотилда – последния американски робовладелски кораб.

Възкресение: Тълса и Червеното лято (120 мин)

Премиера: 5 февруари 2022 г., събота, от 22:00 ч.

© 2021 NGC NETWORK US, LLC

През 1921 г. в Тълса, Оклахома, тълпи от бели нападатели убиват, тероризират и опожаряват района "Грийнууд“, известен като "Черния Уолстрийт“. Сега градът се изправя предпоследствията от болезненото си минало. Репортерът на "Уошингтън поуст“ Денийн Браун описва откриването на масов гроб в Тълса и разследва господството на расовия терор и насилието, завладели Съединените щати в началото на 20-и век.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види