Снимка: Официална Facebook страница

Фестивалът "Капана Фест" – панаир на изкуствата

Душата на квартала се завръща от 29 септември до 1 октомври в Пловдив

В него се сливат разнородните форми на културата - от музика и танци, през кино, литература и театър до базар на занаята, градско изкуство и активна социална благотворителност. Насочен е не само към жителите на Пловдив и страната, а и към всички онези, които искат да се насладят на тази съвкупност от светове. Голяма част от целите на събитието са обвързани и с възраждането реномето на този град като дълговековен стожер на културата и изкуството.

Снимка: Официална Facebook страница

Станал известен като “карнавал на уличното творчество“, само за няколко години “Капана Фест“ се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина. Със своята несравнима атмосфера, фестивалът привлича над 50 000 посетители, които всяка година се завръщат към павираните улици на Квартала, за да се потопят в необикновен лабиринт от удоволствия и атракции.

Снимка: Официална Facebook страница

Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и специалната промо зона.  Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненада, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специално от Лос Анжделис пристига изпълнителката REVERIE, която ще открие есенното издание на Капана с подкрепата на Фондация “Америка за България“. Ключов акцент в музикалната програмата е концерт в чест на покойния Chester Bennington, световноизвестния вокалист на бандата Linkin Park.

“Капана Фест“ ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта. Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park. 

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб "РЕТРО" гр. Пловдив ще отпразнува своята 25-а годишнина. Събитието ще представи класически автомобили от 40’, 50’, 60’ и 70’.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види