Ветеран намира изгубената си любов след 75 години

К. Т. Робинс е на 98, но паметта му е по-остра от всякога. Минали са 75 години от участието му във Втората световна война. Робинс е щастливо женен цели 70 години. Но преди брака си той изживява романс, за който никой не знае – дори и най-близките му.

Интимната тайна е разкрита, когато Линда Тош, съседка на Робинс, и друг техен приятел откриват снимка, докато му помагат да подреди нещата на покойната си съпруга. Робинс веднага си спомня за Жанин Ганай – неговата първа любов.

"Със семейството ми взехме лодка до Бри и сглобихме палатките и пекарната си.“, разказва Робинс за първата му среща с Жани. "Това беше семейният ни бизнес - правехме хляб. Бяхме поставили няколко големи консерви свинска мас до оградата и младо момиче се приближи до нас с две малки деца - нейните брат и сестра. Тя поиска да купи само консервите, защото баща ѝ може да използва маста, а след това да продаде метала. Така започна всичко. "

Жанин всеки ден посещава пекарната, а семейството ѝ кани Робъртс у дома. Любовта пламва.

Когато Робинс разбира, че е призован в армията, той знае, че това означава край на ухажването, което е планирал. "Семейството ѝ закуси с мен - беше толкова хубаво. В деня, в който трябваше да напусна, ѝ се обадих, за да ѝ кажа, че си тръгвам. Казах: "Жанин, трябва да отида. Нямам време да те видя.", и тогава ми изтръгнаха телефона с думите: "Няма време за разговори!“. Това беше последният път, в който се чухме.”

Малко по-късно Робинс се среща със съпругата си. "Имахме 70 страхотни години заедно.“, казва той за съпругата си. "Притежавах магазин за хардуер в продължение на 35 години. Имахме добър живот.” Но той никога не забравя Ганай. Тя го чака цели пет години преди да реши, че никога няма да се завърне. Омъжва се и има пет деца от покойния си съпруг.

Робинс се свързва с неправителствена организация "Завинаги млади ветерани“. Сдружението изпълнява несбъднати желания или пътувания на оцелелите от войната. И въпреки че да търсят бивши приятелки не съвпада с дейността им, активистите решават да съдействат на ветерана за несбъднатата му мечта – откриването на Жанин.

Намират Ганай само за ден. На 92 години тя живее в старчески дом в Мец, Франция. Семейството ѝ първо отрича, че Жанин познава подобен мъж, тъй като никога не са чували за него. Но Ганай разпознава Робинс на снимката.

Цели три дни Робинс и Ганай не пускат ръцете си. Тя казва: "Беше толкова приятно да да се разходим по улиците, където ме ухажваше, до ъгъла, където някога стояха палатката и пекарната му.“ И въпреки че Робинс не планира да се мести във Франция, той категорично заявява: "Обичам я толкова много.“

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види