Лесбийска двойка осинови трима разделени братя

Кей Си и Лена Кюри са лесбийска двойка от Масачузетс. След 5 години съвместен живот, те решават да направят следващата стъпка. Когато усещат готовност и желание да станат майки, посещават събитие за осиновяване, организирано от сдружението Friend of Children. Влюбват се в снимката на 18-месечния Джоуи и в него разпознават своя бъдещ син.

"Когато видяхме Джоуи и двете усетихме, че това е нашият син. Нямахме нужда да мислим или да обсъждаме. Беше шесто чувство, любов от пръв поглед!“, разказва Лена.

Съдбата обаче има малко по-различни планове. Двойката дори не подозира, че сбъдването на мечтата за дете ще ги превърне в многодетно семейство.

След няколко месеца Джоуи пристига в дома им. И приказката започва. Следват сладки дни на опознаване и адаптация. И точно когато тримата свикват със семейния живот и съответните навици, Лена и Кей Си получават обаждане от организацията Friend of Children. Оказва се, че най-малкият брат на Джоуи трябва да бъде настанен при приемни родители. Двете жени решават, че няма нищо по-хубаво от това да бъдат майки на две деца, които са свързани помежду си. И осиновяват Ной – бебе на шест седмици.

Само месец след настаняването на Ной, следва нова изненада. Средният брат – Логан. Той е поискан за осиновяване от своето приемно семейство, но тези планове се осуетяват в последния момент. И Логан има нужда от нов дом и родители. Организацията отново прави запитване до двете майки – дали имат възможност и желание да осиновят и третия брат.

Лена и Кей Си не мислят дълго.

"И двете усетихме, че е правилно да приемем и Логан в семейството. Нещо повече – искрено искахме да дойде при нас, а не да расте отделно от братята си. Излишно е да обясняваме колко е важно и ще бъде от ключово значение за живота и щастието на всички ни.“, разказва Лена.

"Когато те пораснат, ще задават въпроси. Ще научат историята си. И разбира се – ще могат да разчитат един на друг и да се подкрепят.“, казва Кей Си.

Вероника Листеруд, директор по осиновяванията в Friend of Children, адмирира гъвкавостта на двете майки и готовността им да съберат заедно момчетата като едно семейство.

"Тази ситуация е точно това, което трябва да бъде. Ще ми се подобни истории да се случват по-често. Надявам се, стореното от Лена и Кей Си да послужи за пример на много хора – да отворят домовете и сърцата си и да дадат шанс на повече деца да живеят в топла и близка семейна среда. Това не е важно само за тях – то е определящо за развитието на обществото ни и личностите, които го изграждат. Нашата организация е готова да подкрепи осиновителите по всички възможни начини.“

В доклада на социалните работници за семейството се посочва, че всички членове са изключително сплотени. Двете майки познават и удовлетворяват нуждите на синовете си и най-важното - насърчават и подкрепят близката и здрава връзка между всички в техния дом.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види