Бялото момиче с черната кукла

2-годишната София Бенър от Южна Каролина е нашият герой тази седмица. Отличаваме я заради един съвсем невинен и обикновен избор. И най-вече заради последствията, които понесе заради него и начина, по който се справи с тях. 

По-рано тази седмица София и майка й - Бранди Бенър посещават магазин в родния им град – Таргет. Поводът е награда, която 2-годишното момиченце трябва да избере заради успешно завършения курс по пишкане без памперс и цял месец на гърне!

И София знае точно какво иска. Тя прекарва 20 минути на щанда с куклите, прави своя избор и отива към касата със своята нова кукла – награда. Там започват и проблемите.

"Докато чакахме на касата касиерът попита София дали отива на рожден ден, дали е избрала тази кукла за приятел", разказва майка й в Инстаграм. "София не удостои служителя на магазина с отговор и затова обясних, че такъв е нейният избор и разказах по какъв повод го е направила."

"Но тя не прилича на теб. Имаме много други кукли, които приличат повече на теб.", продължава да настоява изясняване на темата касиерът...

А каква е видимата разлика – куклата е черна, а София – бяла. И тогава се случва нещо още по-странно от избора на играчка. Още преди гневната майка да се изправи срещу касиера, София взима думата!

"Веднага се ядосах, но преди да успея да кажа нещо, София отговори с: "Да, тя е същата като мен. Тя е лекар като мен. И аз съм хубаво момиче, и тя е хубаво момиче. Вижте хубавата й коса!? Вижте стетоскопа й!", написа Бранди.

"Инцидентът" стига и до CNN, след като публикацията на Бранди Бенър в Инстаграм развълнува потребителите.

"Тя избра куклата доктор, защото в съзнанието си София вече е лекар.", заяви Бенър пред CNN." Тя обича да прави контролни прегледи и ако дойдете у дома, ще ви каже, че това е първото нещо, от което се нуждаете."

Майката на малкия лекар каза още, че дъщеря й не се притеснява нито от въпросите на касата, нито от цвета на кожата.

"Този опит просто потвърди моето убеждение, че не сме родени с идеята, че цветът има значение. Кожата се среща в различни цветове, точно като косата и очите, и всеки неин нюанс е красив", написа тя в Инстаграм. И точно като куклата, която е избрала, д-р София и начинът, по който вижда света, също са красиви.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види