"Цар Лъв" затвърди първото си място по зрителски интерес у нас

Осъвременената версия на класическата анимация на "Дисни" от 1994 година - "Цар Лъв", продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Въпреки традиционно слабия поток в киносалоните през летния отпускарски сезон триизмерната анимация за Симба, който с помощта на приятелите си Нала, Тимон и Пумба се опитва да си възвърне управлението на царството на Лъвската скала е гледан от вече 136 787 зрители и има 1 419 824 лева приходи от билетите им за десетте дни на екраните у нас.

На втора позиция сред най-гледаните филми е продължението на създадения по комиксите на Стан Лий - "Спайдър-мен: Далече от дома". Разказът за продължаващата битка на Питър в Европа е гледан от 63 032 зрители и има 692 013 лева приходи за месец на екраните у нас.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Анна" на Люк Бесон. Екшънът, заснет във Франция, Сърбия и Италия, но разказващ за събития и в Русия, за руската агентка, която работи за КГБ, е вече 10 дни на екраните и за това време са го гледали 9 508 зрители и има 85 179 лева приходи.

Четвърто място продължава да е за анимацията "Сами вкъщи 2". Почти два месеца филмът, в който продължава разказът за самостоятелния живот на домашните любимци при отсъствието на стопаните им, отчита 81 519 зрители и 781 515 лева приходи.

На пето място е римейкът на анимацията на "Дисни" - музикалният "Аладин". Филмът по мотиви от този от 1992 година, в който са намесени красивата Жасмин, злият Джафар и младият и влюбен Аладин, както и вълшебна лампа и джин, изпълняващ желания, е вече два месеца и половина на екраните у нас и за това време са го гледали 148 375 зрители и има 1 545 705 лева приходи.

Шесто място е за "Мъже в черно: Глобална заплаха", продължение на едноименната трилогия по комиксите на Лоуел Кънингам. Случващото се с агентите Х, М и О в правителствената агенция за контакт с извънземните същества е вече месец и половина на екраните у нас и за това време е гледан от 34 913 зрители и има 391 002 приходи.

На седмо място в топ 10 е анимацията "Играта на играчките: Пътешествието". Приключенията на Уди и Бъз-Светлинната година след като към тяхната тайфа се присъединява Бо Пийп са вече пета седмица на екраните у нас и за това време са гледани от 30 431 зрители и имат 281 087 приходи.

Осмо място сред най-гледаните филми е за трилъра "Анабел 3". За пета седмица на екраните историята за мистичната кукла, която е събрана с други прокълнати предмети в затворена стая, е гледана от 31 474 зрители и има 271 654 лева приходи от билетите им.

На девета позиция е екшън-комедията "Ченге под наем". Приключенията на изкарващия допълнително пари като шофьор на "Uber" Стю и търсещия възмездие полицай Вик Манинг са вече трета седмица на екраните и за това време са ги гледали 9 162 зрители и имат 80 996 лева приходи.

Десето място е за музикалната история "Вчера си е за вчера" с Химеш Пател в главната роля. Утопичната история без цигари, "Бийтълс", "Хари Потър", "Оейзис" и "Кока Кола", в която млад изпълнител с менторството на Ед Шийрън пробива на пазара с песните на "Бийтълс", е гледана от 7 035 зрители и има 65 240 лева за месец на екраните у нас.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види