Снимка: Allan Filipe Santos

20 истински двойки, които оцеляха след изневяра

Когато ставаме свидетели на изневерите между звездни двойки, винаги е особено интересно и пикантно. Наблюдаваме едно от най-големите предизвикателства във връзката и се успокояваме, че дори богатите и красивите "плачат". Още по-любопитно става, когато след скандала двойката продължи съвместния си път. Подобни трудности обаче не могат да бъдат повод за присмех и подигравки. Преди всичко - говорим за истински хора, които преживяват сериозна болка.

Може би е нормално да имаме нужда от подробности и да залагаме и гадаем как ще се развие бъдещето им. Мислим си, че знаем какво бихме направили ние на тяхно място. Реалността обаче е много по-сложна. Вижте какво споделят за опита си 20 жени, които са преживели предателство от своите партньори и са избрали да спасят връзката си.

Време за страдание

"Онова, което ми помогна най-много, беше да си дам време. Време да съм гневна. Време да оплаквам онова, което си мислех, че е безвъзвратно загинало – нашият брак. Време да обмисля как да продължа напред. Изцелението и решението дойде бавно. Но разбрах, че е възможно!"

Пазете личния си живот в тайна

"Когато разбрах, че той ме мами, го "подпалих". Казах на ВСИЧКИ, публикувах го във фейсбук!!! Сега, когато погледна назад, ми се ще да бях запазила тази история за себе си. Ние отново сме заедно, но всички около нас знаят през какво минахме и го коментират постоянно."

Другото аз

"Аз съм Клоуи! С изключение на големия задник! Годеникът ми изневери, докато бях бременна. Бебето беше единствената причина да останем заедно. Ако не беше това, със сигурност щях да си тръгна. Но бременността, животът, който създадохме заедно, ни мотивира да се разберем и да продължим напред заедно. След два месеца очакваме второ дете и сме по-щастливи от всякога!"

Няма готова рецепта

"Няма магия, няма скрита тайна за оцеляване след изневяра! Трябва сами да свършите цялата работа по възстановяване на връзката и живота си. Бракът ви никога повече няма да бъде същият и е хубаво да го знаете!"

Малки градски клюки

"Живея в малък град, където всички се месят в живота на другия. Това беше, може би, най-трудната част за мен след като разбрах за предателството. И двамата осъзнавахме, че много хора преди мен са разбрали за авантюрата му с обща позната и са говорили зад гърба ми. В крайна сметка избрах да пренебрегна унижението. Нашият брак не е работа на другите."

Да се преместиш

"Трябваше да се преместим. Имах нужда от ново начало. Трябваше да съм сигурна, че никога няма да срещна отново другата жена (те работеха заедно). Бях склонна да опитаме отново, но само ако се преместим, и той се съгласи."

Известен в Instagram

"Може да се каже, че съм популярна в Instagram. Имам безброй последователи и разкривам части от начина си на живот, което дразнеше моя съпруг. Когато разбрах, че той ме мами, трябваше да реша дали да бъда истинска онлайн, или да се преструвам, че сме едно щастливо семейство. Избрах да запазя истината за себе си. Но се носеха слухове, които продължават и до днес. Тази тайна ми беше нужна, за да мога да продължа напред и да остана в брака си."

Икономическа криза

"Много хора не си дават сметка колко скъпо излиза една авантюра. Затънахме в кредити и заеми за брачни консултации, хотели, в които той нощуваше, разходи по адвокати. Това са много пари! Имаме напредък, но целият процес е много труден."

Вяра

"Моята религия не позволява разводите (ние сме мюсюлмани), затова беше съкрушаващо да знам, че той ми изневерява. Можех да се уповавам единствено на вярата си. Беше ми трудно да споделя с Имама, но той ни предложи помощ, която наистина даде резултат."

Децата

"Всичко се променя, когато децата се появят. Никога не съм мислела, че съм от хората, които биха останали в съюз с човек, който ги мами. Но почувствах, че трябва да се опитам в името на децата. В 98 процента от времето се радвам, че взех това решение. Минаха пет години от изневярата и ние все още сме заедно. Вярвам му отново." 

Да пренасочиш силата

"През по-голямата част от връзката ни аз се чувствах сякаш той определя правилата. Партньорът ми изкарваше парите и взимаше повечето решения. Аз просто бях майка. Но когато го хванах в изневяра, ролите се преразпределиха. По някакъв много странен начин, това ми даде нова сила и сега сме по-балансиран екип."

Няма по-добър

"Това беше моят момент за равносметка – харесвам ли го достатъчно въпреки измамата, харесвам ли го повече от всеки друг? Може би звучи патетично, но разбрах, че го обичам повече, отколкото бих могла да обичам, който и да е друг. Просто няма по-добър избор за мен."

Игнорирай критиката

"Моля ви, не съдете хората, които остават въпреки изневярата. Моята майка все още ме вини за това. Моят брак е МОЯТ БРАК. Никой не е запознат с всички подробности, затова – не давайте съвети и не се месете!"

Всички правят грешки

"И двамата изневерихме. Аз – преди да се оженим, той – след като бяхме заедно от десет години. Все още боли, когато си помисля за това, но и отлично разбирам как понякога просто можеш да се подадеш на изкушението. Онова, което ни спаси, беше волята да говорим отново и отново по пътя към изцелението ни."

Стойте далеч от социалните мрежи

"Никога не демонстрирах брака ни в социалните мрежи и мисля, че това е ключов момент. Интернет е нещо вечно, всичко се пази там. Завинаги. Нямаше как да допусна някой ден децата ни да разберат, че татко е имал афера със съседката."

Само веднъж

"Напил се на ергенско парти и си легнал със стриптизьорката. Негов приятел ми показа снимка. Вбесих се, но се опитах да приема, че това е глупава еднократна грешка и едва ли ще се случи отново. Естествено – до края на живота не му се полагат срещи със стриптизьорки."

Молитви

"Съпругът ми работи в църква и ми изневери с най-добрата приятелка! Ходихме на консултации с нашия пастор и се молихме да намерим пътя един към друг отново. Все още не мога да простя на приятелката си."

Промяна на правилата

"В момента сме в "отворена връзка". Изневярата на мъжа ми и последвалите консултации с психолог ми помогнаха да разбера, че и двамата не вярваме в моногамията. Сега си споделяме всичко."

Обвързан и благодарен

"Първоначално останах, защото не можех да си позволя раздяла. Аз бях единствено майка, нямах работа и пари. В началото се чувствах в капан. Но сега съм благодарна. Постигнах вътрешен мир. Сега приличаме повече на съквартиранти, но сме добри родители за децата си. Не сме романтична двойка, но сме добро семейство."

Време насаме

"Накарах го да се изнесе за шест месеца и мисля, че това ни спаси. Така получихме шанс да разберем как би изглеждал животът ни след развод. Партньорът ми разбра, че няма да е толкова весело, колкото си е мислел. Това го мотивира да работи за отношенията ни."

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види