Снимка: Colton Sturgeon

Хората с благ характер са по-склонни към фалит

"Приятните хора" с благ характер получават по-ниски възнаграждения от колегите си и са по-склонни да изпаднат във фалит, установиха британски учени.

Това ги поставя в неизгодно положение в редица финансови ситуации. Те не са дефаворизирани заради доверчивостта си и заради това, че могат лесно да бъдат манипулирани. Те просто по природа по-малко се съсредоточават върху финансовите облаги и отдават по-малко значение на парите.

Изследването е проведено от Сандра Мац от Бизнес училището на окръг Колумбия в сътрудничество с проф. Джо Гладстон от лондонския Юнивърсити колидж. Те са анализирали мета данни, получени от три милиона души. Учените стигнали до извода ,че "приятните хора" по принцип отдават по-малко значение на парите и поради тази причина доста често ги управляват зле. Но не всяка блага натура е подложена на един и същ финансов риск. Най-драстичните случаи са наблюдавани при добряци с ниски доходи. Учените с изненада открили, че дори когато приятните и благи черти на един човек са разкрити още през детството му, финансовият риск се проявява и на по-късен етап от живота му.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види