Снимки: Официална Facebook страница

Токио фешън – мода за извънземни

Като ми стане твърде сиво, твърде скучно и твърде нафталинено ежедневието си отварям с огромен ентусиазъм Facebook страницата Tokyo Fashion и сетивата ми моменталически се наелектризират. Защото минувачите, които са заснети от модната платформа, са по-интересни и по-запомнящи се от всеки един подиум в Милано, Париж или Ню Йорк, защото хората носят свой собствен изграден стил, с цялата възможна лудост, талант и смелост.

Извадихме само малка част от тези зашеметяващи визии, които ще отворят съзнанието ви, направо третото око, тъй като просто нямат еквивалент. А нали модата е за това, да я интерпретираме по наш начин, за да не сме закачалки на дрехи, а личности, които вдъхновяват. Ето няколко примера на "най-обикновени" пешеходци насред Токио.

 

Започваме с розово, защото то винаги ще е на мода, нежно, секси и каращо ни да искаме да играем безспир. Например с това момиче и нейната плюшена играчка. Розовата коса допълва цялостно усещане за виталност и блясък. Огромният розов пуловер е съчетан с един тон по-тъмни кецове с къси червени чорапки, а кръглите розови очила завършват цялата пъстра картинка.

 

Като казахме пъстро, винаги може повече и по-смело. Тази свръх шарена японка го доказва, като освен безброй аксесоари като например големия часовник на гърдите ала Run-DMC, цялостната й визия включва изрисувани с йероглифи найлони, които може би служат за крила или пък огромни ръкавици. Важното е, че на главата си тази минувачка е поставила шапка-дъга.

Ето пък една млада дама избрала класическата черно-бяла комбинация в изкушаваща тийн визия. Къса пола с принт на зебра, бели дълги до коленете чорапи, раница и издължено кожено палто. Всичко ни харесва в това момиче, включително и двете опашки.

  

Друга черно-бяла визия този път от млад японец. И той е сложил маска като много софиянци, освен това към облеклото си е добавил чанта тип бананка, която обаче не носи на кръста, и бели обувки на платформа, които са широко разпространени сред японските жени и мъже.

  

Отново цветен пример на чаровна японка, която смело съчетава не само цветове, но и десени. 

Друга такава двойка с охота позира на модния фотограф, който търси подобни примери из улиците на Токио.

Разбира се, че всичко може и да бъде черно, минимъл и стилно. Доказват го тези две красиви японки. 

Улиците на Токио могат да бъдат и машина на времето или поне доста повлияни от различни епохи и стилове. Попътувайте със следващите визии.

Малко стиймпънк никога не e излишен, все пак съчетава и минало, и бъдеще.

Или пък тази весела ала Мери Попинс девойка, на която всяка панделка си е на мястото.

 

Разбира се, че и древните времена са почетени, ето млада японка в кимоно, което обаче подклажда хазартни страсти или поне игра на карти. На нас всичко ни допада, освен чантата, тя някак не ни се вписва в тази визия. Но прощаваме на девойката, все пак някъде трябва да си носи джунджуриите. 

И европейски полъх от миналото с тези корсети на две шармантни японки, избрали вечно изкушаващите цветове – червено и черно.

И за финал, за да се убедите, че по улиците на Токио и децата са фешън, ето един такъв ходещ пример. Младата дама с тъмно жълто палто и дълга до земята лилава пола радва окото, а братчето й е избрало розово-бяло костюмче на черти в ефектна комбинация с бели маратонки и черни чорапи.

Майката също е фънки с нейното космато палто, което е акцент в иначе изчистената визия.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види