Снимка: Kari Shea

Всичко, което искате за Коледа...

Всеки има в главата си списък с желани подаръци, които би искал да получи за Коледа. Естествено няма нищо лошо в това да споделите директно с роднина или приятел кое най-много би ви зарадвало за празника и това даже би улеснило близките ви. С половинката ви обаче това е много по-чувствителна тема и към нея трябва да се подходи така, че да не ви помислят за нахални и груби.

Експертът по връзки и комуникации Сузи Милър излага ценни съвети за това как най-адекватно и безобидно да поискате мечтания подарък от партньора си. Тя споделя колко е важно да не разчитате, че половинката ви може да прочете мислите ви и че преди всичко трябва да има диалог, а не лекция или спор по темата. И ако се чудите кога, как или какво точно да пожелаете, ето няколко стъпки, към които да се придържате:

Всичко опира до правилния момент.

"Кога споделяме нещо е също толкова важно, колкото какво споделяме" – казва Милър. Вие най-добре от всички познавате характера на партньора си, за да прецените кой е най-удачният момент, за да кажете каквото сте си наумили. Попитайте партньора си кога би имал възможност да ви отдели време, за да си поговорите. Най-вероятно ще последват въпросите "Какво има? Всичко наред ли е?", на което вие спокойно може да кажете, че намирате за добра идея да обсъдите няколко теми по размяната на коледни подаръци, като например: до каква сума да заложите покупката, какви подаръци всеки от вас би желал да получи и в кой ден да планирате размяната. Поставянето на тези теми по-рано във времето дава възможност на половинката ви да обмисли отговорите си. Диалогът пък по-скоро би довел до резултат, който ще се хареса и на двамата.

Бъдете директни, не се оправдавайте.

Трябва да подхождате директно към това, което искате или от което се нуждаете.

Няма нужда да оправдавате мнението си и да заемате отбранителна позиция. Не говорете с недомлъвки, не се опитвайте да играете стратегии и не оставяйте партньора ви да гадае какво сте имали предвид. Директният подход ще ви донесе това, което искате.

Сузи Милър твърди, че е достатъчно да кажете "Бих желал/а да определим бюджет за коледните подаръци тази година." или "Ще бъде чудесно, ако ми подариш нещо романтично за празника." Няма място за догадки.

Правете компромиси!

Това е ключът към щастливите празнични дни с половинката. Поставяйте партньора си на първо място при всеки удобен случай. "Съгласете се и отговорете на нуждите и очакванията на любимия човек, преди дори да споделите своите собствени такива," казва Милър.

Преди всичко, независимо дали списъкът ви с желания включва секси бельо или масаж – не забравяйте, че е абсолютно приемливо да си ги поискате. С правилния подход. Общувайте прямо и директно с половинката си през предстоящите празници (и не само) и е много по-вероятно да получите всичко, което пожелаете.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види