Снимка: Alexandra Gorn

Как да направим сутрините по-лесни

Алармата. Отговорностите. Желанието за… Само. Още. Пет. Минути. Разбираме ви. Дори да сте щастлив човек, не всеки се събужда с ентусиазъм за предстоящия ден. И вие може би сте от тези хора, които никога няма да го направят. Но съществуват някои неща, които могат да улеснят сутрините ви.

Зарежете технологиите

Няма по-лошо началото на деня от това зловещо и стресиращо движение от възглавницата директно към смартфона ви. Дайте си шанс да вземете въздух преди да започнете с обсебващото преглеждане на мейли и социални мрежи.

Не взимайте решения

Избегнете натоварването на мозъка от сутринта. Можете например да решите какво да облечете вечерта преди да си легнете. Можете да измислите и закуската си тогава. Дори да ви звучи тривиално, помислете отново дали това няма да ви осигури спокойствие сутрин.

Събудете се с аромата на кафе

Ако нямате кафеварка с таймер, вземете си. И я използвайте. Миризмата на кафе, прокарваща път към спалнята ви, може да бъде достатъчна, за да компенсира тревогата, предизвикана от алармата.

Отделете си 5 минути

Изпийте кафето, докато си почивате. Насладете му се. Не го хвърляйте в термос, тичайки към вратата. Чуйте семейството си или просто прегърнете идеята за тишина и спокойствие. И все пак можете да си сложите още кафе в термоса и да го вземете за из път. Някои дни имат нужда от многобройни чаши кафе.

Не нарушавайте мекотата на душата си

Просто кажете "не" на бурното събуждане с груба аларма. Опитайте да се събудите с любимата си песен или успокояващ глас.

Играйте със закуската си

Не си и помисляйте да пропуснете закуската. Забавлявайте се, докато си хапвате. Сервирайте с украса в чинията, пийте чая си със стърчащо кутре или сипете сока си в изискана чаша за вино. Направете нещо неочаквано, за да се откъснете от рутината.

Пуснете си любима песен

Няма как да не подобрите настроението си, ако се размърдате сутрин в любимия си ритъм. Всеки ден, който започва с танц, не може да е съвсем лош.

Малко стречинг улеснява живота

Разтегнете кръста, раздвижете врата, протегнете се хубаво. Напрежението от позата при спане или натоварването от последната ви тренировка ще бъдат облекчени, а животът ще ви се стори една идея по-добър. Стимулирането на нервната система и мускулите ще ви помогне да се осъзнаете, и то по-бързо.

Оправете леглото си

Простичко, нали? Да. Но толкова удовлетворяващо. Бързичко опънете чаршафите, за да почувствате, че има ред в живота ви. Че всичко е наред.

Създайте си ритуал

Най-препоръчваният ритуал за позитивен старт на деня е изказът на благодарност. Помислете си или пък си запишете 3 неща, за които сте благодарни. Това ще ви помогне да посрещнете трудностите през деня като силен човек – човек, който има за какво да бъде благодарен.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види