Снимка: Vicko Mozara

Как да не съсипете почивката си в преследване на идеалната снимка

Туристическата компания Expedia лансира платформа, която автоматично ще публикува ваканционни снимки и статуси в профила ви, докато вие си почивате, за да сте сигурни, че Facebook приятелите ви завиждат, а на вас няма да ви се налага да  отделяте от скъпоценното време за релакс.

Според тяхно проучване за едноседмична ваканция човек отделя средно около 9 часа в правене на снимки. И не, тук не са включени скандалите с половинката ви за перфектния ъгъл, под който носът ви изглежда по-малък.

Оказва се, че повечето хора се чувстват длъжни да покажат колко добре си прекарват, но 44% от 2 000 души, запитани от Expedia, смятат, че именно това по някакъв начин е съсипало ваканцията им.

Почти половината от всички участници в проучването са се съгласили, че са пропуснали ваканционни преживявания заради времето, прекарано в социалните медии.

И да, ние също сме съгласни, че снимането на изпотен коктейл на плажа, заровени в пясъка крака и надуваемо розово фламинго (тази ви е отнела най-много време, знаем) не е лесна работа, но не можем да не се съгласим с Алекс Платс, търговски директор в Expedia, който твърди, че социалните медии все още са важен аспект от пътуването на хората, независимо от факта, че могат да съсипят ваканционните им преживявания.

И така, представяме ви платформата Stay Off Social, която ще публикува в профила ви статуси и снимки, уникални за вашето местоположение, за да не се нервирате, че пропускате да дразните онлайн приятелите си и всичко това, докато си почивате с мента в ръка, яхнали розово фламинго и плуващи към залеза.

И няма какво да се лъжем: по-важно от перфектната ваканция е само това тя да изглежда перфектно онлайн.

Потребителите отбелязват своята ваканционна дестинация, колко време ще прекарат там и колко често искат Expedia да публикува вместо тях. След това те могат да избират измежду поредица снимки от местонахождението си, заготовки на статуси, след което платформата "Stay Off Social" ги публикува от тяхно име. За тези, които могат да преглътнат липсата на селфита в профила си, но искат да останат активни в социалните медии, докато са на почивка, Stay Off Social е перфектният избор.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види