Снимка: Официална Facebook страница

Класически френски натюр

Тази есен Париж се сдоби с оазис на голотата и финеса – единственият по рода си в града ресторант за тези, които успоредно с храната и виното обожават да се наслаждават и на природата на голото човешко тяло. O’Naturel предлага класическа френска кухня за посетителите си, които са готови да се освободят от всичко, за да се потопят в атмосферата му.

Ресторантът е с красив, модерен минималистичен интериор в черно и бяло и разполага със салон с 40 места. Към момента предлага само вечеря, а резервацията е задължителна. Менюто се състои от луксозна френска бистро кухня – омари, гъши дроб и охлюви със сос от магданоз. Съществена част от него са специалните помещения, в които гостите могат (и всъщност трябва) да се отърват от дрехите, личните си вещи и телефоните си и да се доверят на чувството си на увереност и удоволствието от голотата, за да продължат към салона само по парфюм. Там те са обслужвани от двамата мениджъри, които според френския закон е необходимо да бъдат облечени. Това е единственото допустимо облекло в салона на ресторанта. "Стремим се да осигурим на гостите си максимален комфорт при настаняването им, като ги съпровождаме до масата им, за да са сигурни, че всички погледи в салона не са вперени в тях."

Снимка: Официална Facebook страница

А там можете да откриете петима младежи в завидно добро настроение и едва сдържащи усмивките си, докато разглеждат менюто. Александър, 21-годишен пожарникар, казва, че тук той успява да открие атмосфера, която е "спокойна и интимна". "Тук намирам истински открити хора", отбелязва той и споделя, че на влизане е чул зад гърба си минувач да подвиква "Насладете се на голата си вечеря!" Джими Дени (на 28 години) пък споделя, че въпреки първоначалното си притеснение от предстоящата вечеря е благодарен, че ресторантът е добре отоплен. "Много се радвам, че не пропуснах тренировката си тази сутрин", допълва с усмивка той.

Освободени от всякакви наченки на смут и свян, гостите на O’Naturel могат да бъдат спокойни, че въпреки оживената си локация и огромните прозорци, ресторантът разполага с два реда дебели завеси, които крият от любопитни и осъдителни погледи пикантните гледки от вътре. Все пак, какво толкова, всеки си има своите странности. Някои хора просто се наслаждават на чувството нищо да не докосва тялото им, докато се потапят в лъскавия комфорт на изискан ресторант по време на приятен разговор с чаша вино в ръка и автентична френска храна. Това е твърде естествено, за да представлява нечие забавление на тротоар в Париж. Именно затова от O’Naturel са се погрижили за пълна дискретност както по време на престоя на своите гости, така и при пристигане и напускане на ресторанта, за да бъде невъзможно прокрадването на дори един поглед зад тежките луксозни завеси на помещението. Черните постелки на столовете за гостите на ресторанта са деликатно подменяни преди всеки нов клиент, а в по-студените дни на мъжете е позволено да носят бельо. За дамите пък е сто процента позволено да запазят обувките си на високи токчета.

Снимка: Официална Facebook страница
 

Първите отзиви от ресторанта са блестящи. Откриващата вечер собствениците на ресторанта запазиха специално за Association des Naturistes de Paris (Асоциацията на нудистите в Париж) и отзивите са повече от положителни. Надяваме се това да е голата истина. Разбира се, спецификата на мястото предизвиква и странични коментари. Съсед също е споделил пред "Льо Паризиен", че хората, населяващи жилищната сграда, в която се помещава О'Naturel, не демонстрират негативни чувства, защото "всеки знае, че това е просто ресторант, а не секс магазин или нещо подобно." И допълва: "когато научихме какво ще бъде тук, очевидно това ни накара да се смеем", каза той по превод на "Льо Паризиен". Особено предвид факта, че в съседство се помещава детска градина.

Дебютът на O'Naturel последва откриването на подобни ресторанти в Лондон и Токио, както и ресторант в Мелбърн, Австралия, където според Mashable обеклото е просто опция. O'Naturel се намира в района на парижкия парк Bois de Vincennes, който наскоро представи специална зона за нудисти, за да се забавляват свободно. Може би близостта на двете горещи точки ще ги направи още по-атрактивни за парижките нудисти. Идеята за откриването му е просто бизнес начинание за близнаците Майк и Стефан Саада, които противно на очакванията не са нудисти. Стефан споделя, че неслучайно резервациите са задължителни и са съпроводени от огромна предпазливост по отношение на нежелани посетители, което са очаквали да бъде огромното предизвикателство.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види