Снимка: Justin Veenema

Отдалечен хотел ще приютява домашни любимци край Стокхолм, за да не се плашат от новогодишната заря

Хотел, разположен на територията на летището край Стокхолм, предлага спокойно посрещане на Новата година на 300 кучета и шест котки, които няма да изживеят стреса на новогодишната заря.

Екстрата е предвидена в хотел "Карион", разположен на територия на летището Арланда, отстоящо на 42 километра северно от шведската столица.

Услугата "щастливо куче" управата на гостилницата предлага от 2013 година. Примерът на "Кларион" за спокойно посрещане на Новата година от страна на четириногите, без да се стъписват от гърмежите, бе последван и от други хотели.

В празничната нощ стопаните, настанени в Кларион, могат да изведат своите домашни любимци по живописна пътечка, водеща до близкото езеро. Те биват посрещани на рецепцията със специална фирмена чанта, в която има и кокал за дъвчене за техния Шаро. Кучетата не са допускани обаче в ресторанта, но спокойно могат да бъдат обслужваниу, заедно с господарите си, чрез рум сървис. Някои от салоните на хотела са запазени за посетители без кучета, така че да не възникват конфликти.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види