Sunset over Manhattan, 2003

Съвременни творци на фокус: Тим Нобъл и Сю Уебстър

Ексцентрични, иновативни и креативни. Скандални. Без подходящата светлина изкуството им би изглеждало като обикновена купчина боклук. Или странна абстракция.

She, 2004

Създават инсталации от метални или дървени елементи, купчини боклуци и секс играчки. А детайлите в сенките след осветяване на инсталациите им са поразителни. Толкова странно и в същото време – красиво. До голяма степен човешките фигури, които се наблюдават в творчеството им, са автопортретни сенки.

Wild Mood Swings, 2009–10

Процесът на трансформацията от боклуци, скрап и всякакви отпадъци към разпознаваем и перфектно открояващ се образ, е отзвук на идеята за психология на възприемането. Своебразна игра със способността на хората да наблюдават абстрактни изображения и да им придават конкретен смисъл и форма.

Metal Fucking Rats, 2006

А резултатът от експерименталните им проекти, са уникални, перфектни по очертание образи и трансформации.  

Dirty White Trash, 1998

Всъщност, замисляйки се, можем да открием баналните метафори от живота на човекa в двете лица на прoзведенията им, създадени още в края на 90-те години на миналия век. Боклуци, които са погледнати в светлината на човешкия облик, или хора, които под определена светлина могат да изглеждат като купчина боклуци.

Double Header Double Pleasure, 2000

Любовта, еротиката и перверзията присъстват до голяма степен в творчеството им, не само под формата на осветени инсталации, но и под други форми на модерното изкуство.

Dirty White Trash, 1998

От първата им самостоятелна изложба през 1996 г., Нобъл и Уебстър получават международно признание и покани за изложби из целия свят, между които изложба в Рокфелер Плаза, Ню Йорк през 2008 г., Музей на изящните изкуства, Бостън през 2004 г., British Museum в Лондон през 2008-2009 г., галерия "Golborne“  през 2017 г. и още много.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види