Форум КЛЮЧ с вдъхновяващи лекции и богата съпътстваща програма през 2020

На 4 април в Театро (ул. Върбица 12), с начален час 13.00, ще се проведе четиринадесетото издание на мотивационна конференция Форум КЛЮЧ под надслов "ЗА ДА НИ ИМА“, организирана от Фондация 42. За първи път през 2020 г. събитието ще предложи богата съпътстваща програма от работилници, лекции, прожекции на филми и т.н., както в седмицата преди форума, така и дните след неговото провеждане.

“Надсловът на тазгодишния форум ”ЗА ДА НИ ИМА” е ориентиран към бъдещето и устойчивостта, това е и обединяващата идея при селекцията на лектори за 2020 г.“ - коментира Александър Куманов, част от екипа на Форум КЛЮЧ – “Надяваме се да обърнем внимание на публиката, че промяната трябва да се случи сега, "ЗА ДА НИ ИМА“ и утре. Важно е да инвестираме повече усилия в това да намираме нещата, които ни обединяват, да изграждаме общности, а не постоянно да вадим на показ разделителни линии“.

През тази година 20% от приходите от билети за събитието, които могат да се намерят тук ще бъдат дарени на три каузи – "Розовата Къща“, "Социалната чайна“ и фонда за стипендии "Иди, учи и се върни“ на "Тук там“. По този начин ще бъдат подкрепени идеи, каузи и усилия на хора, които реално правят промяната, която Форум КЛЮЧ популяризира през последните осем години от своята сцена.

В това издание лектори са:

Ния Петрова

Познавате я като момичето, което спечели конкурса Гласът на България през 2018 г. С това тя е известна на широката аудитория, но много от вас все още не знаят с колко много каузи се е "забърквала“ през живота си, като всяка дейност винаги си е обвързана със социалната сфера. За себе си казва: "Не си представям да правя само едно нещо. В крайна сметка, да бъдеш последователен само в едно нещо е най-сигурният начин да умреш от скука“.

Поли Захариева 

Поли организира различни събития, изложби, конференции, както приятелите и семейството си. Търси каузата и нещата, които променят света към по-добро. В момента разделя времето си между фотографския фестивал ФотоФабрика, работа с тийнейджъри, "Хора, които обикновено не говорят пред хора" и ТОМ България (формат, който събира хора със специални нужди и майстори, които да измислят решение на ежедневните им предизвикателства).

Маргарит Ралев

Маргарит (Mark) Ралев е дизайнер, дигитален предприемач и преподавател. През 2004 г. създава бранд дизайн студио Ralev.com, което е основната му дейност. Двигател е на социални промени основно чрез своята Фондация и Общност – Българска Дизайн Група (BDG.bg) – най-голямата и активна общност за графичен дизайн в страната.

Илияна Стоилова

Илияна Стоилова се занимава се активно с водни спортове и е основател на сърф училище Акаша, откъдето се ражда и идеята за социалната инициатива за чисто Черно море – WIND2WIN. Заедно с Йоан Колев, през 2018 година изминават предизвикателните 300 км по вода с уиндсърф, за да насочат общественото внимание върху замърсяването с пластмасови отпадъци.

Никол Богданова  

Преди почти три години Никол намира своето място в голяма международна компания, където успява да практикува маркетинг така, както го разбира - като призвание, източник на вдъхновение и начин да предизвиква статуквото и да случва положителна промяна. Именно това прави с един от най-големите си проекти досега - за трета година придава нов живот на занемарени кътчета от градската среда на България.

Александър Миланов

Александър Миланов е клиничен социален работник, който в цялото си професионално развитие се е отдал на мисията си да помага за един свят, който приема различията и подкрепя уязвимите общности. Работил е като маркетинг мениджър в голяма детска неправителствена организация, консултирал е и УНИЦЕФ. Пет години е бил експерт по връзките с обществеността в Българската стопанска камара.От 2010 г. подкрепя доброволно Националната асоциация за приемна грижа.

Полина Паунова

Полина Паунова е журналист. Занимава се с вътрешната политика на страната от повече от 12 години. Работила е в редица медии, сред които Mediapool и Дойче Веле. В момента е в българското бюро на възстановеното като мултимедийна платформа радио "Свободна Европа", където води рубриката "Говори Полина" и политическия подкаст "Превод в ефир". За различни свои материали е носител на журналистически и правозащитни награди.

Слави Стоев

Слави Стоев е психолог с повече от 15 години опит в повишаване ефективността на екипи, личности и процеси на взаимодействие в работна среда. Сертифициран коуч, тренер, когнитивно-поведенчески терапевт и практик в мотивационното интервюиране. Любител е на личната свобода, чуждата свобода и бирата. Напоследък се опитва да превежда сложните психологически теории на разбираем език с помощта на детската литература и участие в подкаста Говори ѝнтернет.

Вече осем години водеща цел на Форум КЛЮЧ е популяризирането хората, които са добрият пример в обществото. Форумът е инструмент за стимулиране на свободен обмен на идеи, работа в мрежа и гражданска активност. Той е платформа за популяризиране на организации и личности, техните каузи, пътя, който са извървели и успехите, които са постигнали, като до момента общия брой на лекторите взели участие в събитието е над 120, а публиката присъствала в залата надвишава 4700 души.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види