Спринт, злато и рекорд на 103

Има причина да я наричат ​​"Урагана". Джулия Хокинс е доказателството, че възрастта е просто число. На 103 години тя спечели злато в спринта на 50 и 100 метра на старшите игри 2019 в Албакърки, Ню Мексико. Може и да не е подобрила рекордния си подвиг от преди няколко години, но спечели отново!

Хокинс от Луизиана постави световен рекорд в надпреварата за 2017 г. на 100 метра.

Тя има силна подкрепяща група зад гърба си. Джулия е майка на 4 деца, баба на 3-ма внуци и 3-ма правнуци. В миналото е била колоездач. С бягането започва доста късно. Чак на сто години - когато колоезденето по планински терени става твърде взискателно за физиката й, започва да се занимава с тичане. Националната асоциация за старши игри с нестопанска цел разкри, че тя е най-възрастната жена, която тича по състезателните писти в САЩ.

Хокинс е малко разочарована от това, че не постигна резултата си от 2017 година. Причините отдава или на странични обстоятелства, или на напредналата си възраст.  

Но Джулия е медийната любимка. Започва да участва в състезанията, за да впечатли семейството си, но със своите постижения печели вниманието и любовта на милиони! Коленете, гърбът и бедрата й са в отлична форма, въпреки че има проблеми със зрението.

В интервюто си за "Добро утро Америка“ вдъхновяващата баба разказа, че няма конкретен тренировъчен режим. Всичко, което прави, е просто да бъде активна и да продължава да се движи. Разбира се – внимателна е към хранителния си режим и следи своето тегло.

Хокинс се надява, че ще вдъхнови по-младото поколение. Очаква да обърне внимание на младите за това – колко е важно да се грижат за здравето си. Посланието й към тях е, че могат да достигнат щастливи и пълноценни старини, само ако са заети и активни през целия си живот. 

"Всичко, което правим, трябва да бъде подчинено на това – да се събудим здрави и утре.”, казва Джулия. Тя вярва, че всеки ден е чудо.

Свободното си време Хокинс прекарва в своята градина в дома си в Луизана. Грижата за растенията е основната част от упражненията и подготовката й за големите състезания. Всички медали, които е печелила през годините, пази в дома си. А те са много. Най-голямата гордост в колекцията й от постижения са два златни медала. Нейният съпруг й подарява специална кутия, където да ги съхранява.

Джулия с нетърпение очаква следващото си състезание. Феновете й я определят като ураган в човешки вид! Успех, Хокинс!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види