Снимки: Kelly Anderson

Принцеса с увреждане

За да вдъхнови хората с увреждания, Манди Пърсли направи "кавър" на Пепеляшка. Тя е родена без дясната си предмишница. В своята версия на Пепеляшка вместо стъклена пантофка, тя носи стъклената си протеза.

Манди се решава на този проект, защото никога не е могла да се идентифицира с принцесите от класически приказки. Защото красавиците в тях нямат физически увреждания.

"Когато растях "различна", никога не срещнах момичета като мен на страниците на списанията и по телевизията.", пише Пърсли във Фейсбук на 19 септември, "Отне ми много време, за да разбера, че това, което ни прави различни, може да бъде и нещо, което ни дава сила и красота."

Когато 8-годишната й дъщеря започва да чете приказката за Пепеляшка в училище, Пърсли си спомня как се е чувствала като дете и разбира, че Дисни все още няма принцеса с физическо увреждане.

"Когато дъщеря ми миналата година четеше Пепеляшка в училище, разбрах, че въпреки че има толкова много красиви приказки от цял ​​свят, все още няма принцеси, които да приличат на мен", спомня си тя.

Манди е графичен дизайнер и сама създава роклята си, както и униформата на принца, която съпругът й Райън Пърсли облича. 

"Какво правиш, когато не можеш да намериш подобна принцеса? Самата ти се превръщаш в такава. Прекарах безброй часове, шиейки роклята на Пепеляшка и униформата на своя принц.", написа тя във Фейсбук. "Целият проект е изпълнен с много любов."

Пърсли и съпругът й - сержант от морския персонал - позират за фотосесия на фотографа Кели Андерсън.

"Чувствах се като истинска принцеса и за първи път усетих, че мечтата ми се сбъдва. Плаках, защото беше толкова красиво и невероятно да видя, че детските ми фантазии се превръщат в реалност."

"Мисля, че тя изпраща страхотно послание особено на момиченцата", добавя съпругът - Андерсън. "Можете да бъдете креативни. Можете да бъдете красиви. Можете да бъдете главен герой в собствената си история."

Фотосесията стана хит в социалните медии. Други родители също се вдъхновяват да споделят снимки на децата си с увреждания, облечени като принцеси на Дисни, каза Пърсли.

"Този ​​костюм е посветен на всички малки момиченца, които се учат да живеят с "различността си".", пише Манди, "Надявам се да знаете, че сте красиви и невероятни! Напишете своята собствена история и станете принцеса!"

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види