Снимка: Lindsay Hile

Момче и куче с витилиго се срещат и стават приятели

Когато имаме физически белези или страдаме от заболяване, които ни променят външно, някои се чувстват сякаш не принадлежат към останалите. И се получава така, защото в обществото витае нагласата да изключва "нестандартните”.

Тази действителност оказва пряко въздействие върху самочувствието и възможността за реализация на нашите възможности. Положението е още по-сложно, когато става дума за деца, които тепърва започват да контактуват със света около себе си и да се изграждат като личности.

Да бъдеш обект на необоснована предубеденост поражда  неблагоприятно влияние върху начина, по който тези деца виждат себе си и взаимодействат с околните. Независимо от всичко и в това отношение могат да се постигнат положителни резултати, така че те да станат по-уверени, какъвто е случаят с осемгодишния Картър Бланшард от Арканзас, САЩ.

През декември 2014 г., едва на пет години, по неговата кожа започват да се появяват светли петна, особено около очите, диагнозата е витилиго. Тази неочаквана промяна във външния вид шокира Картър, възникват проблеми със самовъзприятието.

"Той започна да мрази лицето си”, казва Стефани Адкок, майката на Картър. Тя си поставя за задача да намери алтернативи, които да му помогнат да подобри увереността си. Усилията се увенчават с успех, в Интернет Стефани попада на Роуди – лабрадор, който също страда от витилиго. Решава да запознае сина си с неговата история, за да провокира неговата съпричастност, и да се почувства по-добре в собствената си кожа.

Оказва се права. Тя показва видеоклипове с кучето на сина си и след време забелязва, че Картър започва да се чувства по-добре такъв, какъвто е. Момчето има огромно желание да се запознае с Роуди. Стефани веднага откликва, изпраща имейл на собственика и успява да уреди среща. Щом се виждат, момче и куче веднага установяват връзка. Картър е безкрайно щастлив да се срещне със своя приятел – един специален момент, който променя на живота му!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види