HBO призовава феновете на „Игра на тронове“ да дадат „КРЪВ ЗА ТРОНА“

HBO България, в партньорство с Българския Червен Кръст, Националнияцентър по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia,кани феновете на "Игра на тронове“ да отпразнуват финалниясезон на сериала, като покажат своята отдаденост, включвайки се винициативата "КРЪВ ЗА ТРОНА“. Кръводарителската акция ще се проведе в София на 28-ми и 29-ти март между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia на бул. "Арсеналски“ 2.

Вижте апела за кръводарителската акция ТУК.

"КРЪВ ЗА ТРОНА“ е глобална кампания на HBO,която се случва през месец март в различни градове в Щатите и в Европа. Героите от "Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона впродължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят своята кръв в името на хуманнакауза – спасяване на човешки живот.

Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но най-вече къмфеновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станатредовни кръводарители.

И докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е казус от реалния живот в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители.

Акцията има специална страница hbogo.bg/lp/bleedforthethrone и Facebook събитие“КРЪВ ЗА ТРОНА“. Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на "Игра на тронове“ е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO от 21:00 часа. Последният епизод, който ще е дълъг 80 минути ще излезе на 20 май.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види