Снимка: Pixabay

Вкусно... с алкохол: Бира

В единствената по рода си онлайн рубрика "Вкусно... с алкохол" ви представяме поредната номинация в класацията на шеф Шеф за вкусни храни, в които има алкохол, защото шеф Шеф обича не само да хапва. Водещ на тази продукция ще е самият изтъкнат софийски готвач шеф Шеф – ВИП господарят на кухнята. Ако не го знаете, значи е ВИП.

Здравейте отново, аз съм шеф Шеф, вие отново сте гладни и жадни, така че няма въобще да се бавим, ами направо ще ви кажа какво ще направим днес. Ще направим бирени лукчета, които са страхотна добавка за бургери, защото уви, бургерите са и ще останат най-употребяваната храна на света!

Затова днес шеф Шеф ще се върне към корените и ще си направи хапване с бира за бирата, която го чака в хладилника. Както самият шеф Шеф обича да казва - ако ще са бургери, нека са с бирени лукчета!

За тази вкусотия ви трябват:

  • 140 г неосолено масло
  • 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
  • 250 г бира
  • 1 чаена лъжица захар и половин чаена лъжица сол

Бирата си е бира, както винаги е казвал шеф Шеф. В бутилка или в кен, все добре за мен! В Америка първите експерименти за бира в кен са още от 1909 г., но първата такава бира е Kruger Cream Ale на пивоварната Крюгер през 1933 г. Тя обаче не е пусната на пазара, а е разпратена сред почитатели на марката като проучване дали ще я харесат. Отговорът е бил положителен, защото две години по-късно първата бира в кен излиза на пазара в Ричмънд, Вирджиния. А шеф Шеф не разбира защо него никога не го викат за такива проучвания?

Както и да е, шеф Шеф се е примирил с това, че ще трябва да си купува алкохола сам. Само на другите им се случват хубави неща, като на пича от тази реклама за бира:

Време е да разтопите маслото в един тиган. Добавете лука и го гответе, докато не се размекне. Изсипете в тигана сто грама от бирата, а после сложете захарта и солта. Гответе 16-18 минути, докато бирата попие в лукчетата и те станат кафяви.

Вие обичате бирата, шеф Шеф обича бирата, а знаете ли кой още я е обичал?

Първият американски президент Джордж Вашингтон много е обичал биричката и тя често е била сервирана на вечерите в имението му Маунт Върнон. Вашингтон дори е имал собствена рецепта за домашна бира, която е записал по време на службата си в британската армия през Френската и Индианските войни в Америка през 18. век. Едва ли самият президент Вашингтон обаче е пиел от бира, в която е имало около 11 литра меласа. Дори по негово време е имало по-приятни неща за пиене сред елита.

Така, добавете останалата бира в тигана и разбъркайте внимателно. След това сервирайте, докато е още топло и си направете бургер с бирените лукчета, за какъвто Джордж Вашингтон може само да си мечтае!

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види