Снимка: Cala

Тиквена супа за ценители

Зимата се задава със страшна скорост, а тиквените рецепти не спряха да ни заливат. Ние обаче решихме, че нашата си струва яденето, ох, извинете – писането. И вярваме, че това съвсем скоро ще се превърне в любимата ви супа.

Освен това, това е една от най-лесните рецепти на света, защото всичко се хвърля в тенджера, за да се свари и после само се пасира.

Предлагаме ви състава за 6 порции, така че поканете гостите още сега или се пригответе за безкомпромисно наяждане.

Необходими съставки:

  • 1 кг тиква - без кората и семките, нарязана на парчета
  • 1 глава лук - изчистена и нарязана (на две на три - не сме се събрали да роним сълзи)
  • 2 средни картофа - обелени и нарязани на кубчета
  • 1 голям морков - обелен и нарязан на кубчета
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 4 чаши не толкова натриев пилешки бульон (т.е. запас от супа – ако имате)
  • 1 лъжица кокосово масло или друга мазнина
  • сол и черен пипер на вкус
  • ½ чаша лека течна сметана

Начин наприготвяне:

  • Поставете всички съставки (без сметаната) в голяма тенджера с вода и варете до омекване на зеленчуците.
  • Махнете от котлона и изчакайте малко, за да не я пасирате вряла. Пасирайте директно в тенджерата до постигане на кадифено гладка течност.
  • Добавете сметаната и разбъркайте (в никакъв случай не варете след добавяне на сметаната)
  • Сипете в купички и добавете няколко кубчета меко бяло сирене. Поръсете с печени тиквени семки и съвсем малко канела. За солта и черния пипер ви оставяме да прецените сами.

Ключов съвет за максимално хедонистично изживяване: Сервирайте с топло хлебче с масло или чеснова питка.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види