Снимка: Pixabay

Вкусно с... алкохол: Бира

В единствената по рода си онлайн - рубрика "Вкусно...с алкохол" ви представяме петата номинация в класацията на шеф Шеф за вкусни храни, в които има алкохол, защото шеф Шеф обича не само да хапва. Водещ на тази продукция ще е самият изтъкнат софийски готвач шеф Шеф – ВИП господарят на кухнята. Ако не го знаете, значи е ВИП.

Шеф Шеф отново е тук за вашия алкохолен тур из кулинарията, като днес ще го даваме по-кротко и дори няма да се упражняваме с твърд алкохол, защото шеф Шеф го боли главата вече...

Затова днешната рецепта ще бъде с напитка пивка, вкусна и добра за бъбреците. Бирата не е просто алкохол, тя е най-масовата алкохолна култура в света. Хората са правили бира още преди около 9500 години, така че бирата е подгрявала партито още от неолита!

На шеф Шеф не му е ясно само хората от неолита с какво са си мезили. С бирата шеф Шеф обича и мезе, което е расло по кокал, а с него върви кетчуп или горчица. Шеф Шеф вече е показал как обича да комбинира нещата, затова му хрумна да си направи бирена горчица.

За бирената горчица са ви необходими:

  • ½ купичка черни семена за горчица
  • ½ купичка жълти семена за горчица
  • ½ купичка оцет
  • 1 купичка бира
  • 2 чаени лъжици черна захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½  лъжица черен пипер

Накиснете черните и жълтите семена в бирата в голяма купа и ги оставате за 24 часа в хладилника. Ако семената поемат бирата по-бързо, добавете още бира. Добавете си бира и на вас. Най-много бира за най-кратко време в документираната история си е добавил американецът Стив Петросино от Пенсилвания, който е изпил 1 литър за 1,3 секунди през 1977 г.

Шеф Шеф се обзалага, че познавате някого, който е изпивал и повече, обаче в такъв случай трябва да пробвате вашия човек със "Snake Venom" на Brewmeister. С 67,5% алкохолнно съдържание, тази бира си е чисто предизвикателство.

Така, да не се разсейваме в мечти за евтино напиване! Сложете семената от купата, заедно с оцета, захарта, солта и черния пипер в блендера и го оставете да си свърши работата. Както шеф Шеф каза по-рано - бирата не е просто пиене, тя е древна култура. Затова и тази напитка е единствената, която си има собствена наука - зитология. А шеф Шеф е професор зитолог!

Междувременно почистете един буркан в гореща вода и после сложете горчицата в буркана. Трябва да имате предвид, че горчицата на шеф Шеф се прави бързо, чака се повече, но вкусът й остава завинаги.

Затворете добре буркана и после го покрийте с влажна кърпа. Накрая оставете горчицата в хладилника и след месец се обадете на шеф Шеф да дойде да я опита.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види