Снимка: Guliver/iStock

"Левитираща храна" - следващата кулинарна лудост

Левитиращата храна може да бъде следващата кулинарна лудост благодарение на ново изобретение, което левитира, транспортира и доставя храна и напитки директно до езика ви.

Британски учени са открили начин да накарат храната да левитира към устата ни, използвайки високи честоти, като в процеса тя става и по-вкусна.

Daily Mail цитира разработка на екипа на д-р Мариана Обръст от университета в Съсекс. Но все пак да не си мислим, че е дошъл историческият край на приборите за хранене. Да се реят във въздуха учените са научили парченца храна...не по-големи от грахово зърно. Но и това е забележително постижение.

Снимка: University of Sussex

В рамките на експериментите екипът е използвал високочестотни звукови вълни. Парченцето храна се вкарва в специална клетка, в която то изпада в безтегловност. Учените установили, че левитиращите парченца стават по-вкусни, а сладките неща - още по-сладки.

Новата разработка може да има приложение в практиката и чрез нея децата да взимат горчивите хапчетата или да бъдат подлъгани да консумират зеленчуци. Увлечени в забавлението, те няма да се поколебаят да посегнат на неща, които в други случаи са им противни.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види