Цветелина Йосифова, © Вихрен Георгиев

Хора като нас

Изложбата "Хора като нас" представя 18 фотографски портрета на застъпнички за психично здраве и в подкрепа на психотерапията през обектива на Вихрен Георгиев

"Хора като нас" представя 18 фотографски портрета на застъпнички за психично здраве и в подкрепа на психотерапията - моментни състояния, уловени от обектива на Вихрен Георгиев, People of Sofia.

Глория Филипова, © Вихрен Георгиев

С лицата и думите си 18 смели жени търсят отговора на това какво е да си психично здрав и стават съавтори на изложбата. През опита си с психотерапия или без никога да са имали досег с нея и през личната си история, авторките-персонажи от фотографските портрети осветляват разбирането си за психичната болка и страдание, както и за нуждата от емоционална подкрепа, по дълбок и докосващ начин.

Ваня Пандиева, © Вихрен Георгиев

Изложбата дава близък план към образите на различни жени персонажи ‘хора като нас’ – работещи, мислещи, обичащи, страдащи, справящи се с ежедневието и професията. Темите за раздялата и загубата, за търсенето на идентичност и принадлежност, за простите и сложните неща, за любовта и смъртта, за смисъла на човешкото живеене пронизват тези разкази без да задължават и да дават универсален отговор.

Мартина Апостолова, © Вихрен Георгиев

В тази изключителна антология от думи, истории и образи истината застава пред кадър и дава началото на изречението. Изложбата цели да окуражи аудиторията, че има право да се чувства, както се чувства, и да си отговори на ежедневния въпрос "Как си? Какво изпитваш?“ с истината. В международния месец на психичното здраве октомври срещнете образите и думите в подкрепа на психичното здраве на Надежда Дерменджиева - активист за правата на жените, Красимира Хаджииванова - блогър, Мартина Апостолова - актриса, Милена Едвиг - куратор и галерист, Глория Филипова - активист за ЛГБТИ+ права, Марион Дърова - хореограф, Ваня Пандиева - психолог, Антоанета Колева - издател, Мила Бобадова - ветеринарен лекар, Велислава Попова - журналист и главен редактор, Бояна Петкова - педиатър, Цветелина Йосифова - психотерапевт и преподавател, Ангелина Рангелова - детски учител, Велина Мавродинова - графичен дизайнер и илюстратор, Ирина Недева - радио журналист, Лилия Драгоева - застъпник за правата  на младежите и ЛГБТИ+ общността, Мая Донева - експерт по социално предприемачество и иновации, Мила Манчева - изследовател на миграцията и социалното включване. Застанете сред първите застъпнички за психично здраве и психотерапия в България и станете част от подкрепата на идеята за психичното здраве като основно човешко право.

Велина Мавродинова, © Вихрен Георгиев

Изложбата "Хора като нас“ е част от #ИмаКойДаTeЧуе, кампания за психично здраве на Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и Kabinet: Спешна психотерапевтична помощ. 

Откриването на изложбата ще се състои на 17 октомври, 18:30 часа, в Credo Bonum (ул. "Славянска“ 2, София 1000).

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види