"Апартаментът", Луси Фоли, Софтпрес

„Апартаментът“ - новият хитов роман на Луси Фоли

От авторката на „Списъкът“ – роман с над 1 милион продадени бройки в света, идва нов смразяващ трилър, спечелил одобрението на читатели и критици.

"Апартаментът“ от Луси Фоли е история за сенките, които превръщат Париж от Град на светлините в сцена от страховит кошмар. Роман, който напомня, че всеки има тъмна страна и там се спотайват демоните на неговото минало, готови да нападнат.

Животът на Джес е изцяло извън релси. Останала без работа, пари и покрив над главата си, тя решава да обърне гръб на Лондон и да потърси временно убежище при единствения човек, на когото някога е можел да разчита – нейния полубрат Бен. Уговорката е той да я посрещне в апартамента си в Париж, но когато Джес пристига във френската столица, от Бен няма и следа. С малко повече упорство и изобретателност, тя успява да се настани в жилището, където планира да изчака, докато брат й се върне. Но всяка минута, прекарана вътре, ѝ нашепва, че е по-добре да бяга. Спират я купищата въпроси, които обсебват всяка нейна мисъл. Как Бен успява да си позволи толкова скъп апартамент, какво крият съседите му и къде е той сега?

Старата сграда се оказва гробище за дълбоко заровени тайни. Тук някой винаги гледа и когато един любопитен журналист като Бен реши да се разрови, всеки има мотив да извърши немислимото. В очите на Джес всеки е заподозрян. Наблюдателната портиерка, която знае повече, отколкото другите подозират. Чаровникът, който не е забравил какво се е случило през онова лято в колежанските му години. Срамежливата студентка, която умело крие своята разкрепостеност. Богаташката от пентхауса, впримчена в живот, от който копнее да избяга. Сред тях има неканен гост и те ще направят всичко, за да попречат на Джес да научи какво точно се е случило с Бен.

"Апартаментът“ от Луси Фоли привлича с мистериозен сюжет, готическа атмосфера и наелектризиращо усещане. Зловещи разкрития и множество обрати правят историята непредсказуема и вълнуваща, а сянката на съмнението непрекъснато преследва читателите и провокира редица хипотези за извършеното престъпление. "Апартаментът“ е третият роман на Луси Фоли и вторият, който излиза на български. Макар да носи нейния характерен почерк, напомнящ модерна версия на книгите на Агата Кристи, той разширява писателския ѝ диапазон. Редуването на перспективи, наслояването на образите и манипулирането на времепространството превръщат Луси Фоли от популярен автор на крими истории в майстор на трилъри и мистерии.

Луси Фоли следва английска литература и в продължение на няколко години работи като редактор, преди да посвети цялото си време на писането. Автор е на криминални и исторически романи, преведени на повече от петнайсет езика. "Списъкът“ е вдъхновен от пътуване до Конемара, откъдето произхожда част от рода й.
 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види