National Geographic, Cineflix 2007

Акцентите по National Geographic през юли

Разследване на самолетни катастрофи: Специален доклад, сезон 5 (10 еп. по 60 мин)

Премиера: 18 юли 2022 г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 ч. 

National Geographic, Cineflix 2007

Всеки епизод на поредицата "Разследване на самолетни катастрофи: Специален доклад“ разглежда три легендарни авиоинцидента, които са се случили поради сходни причини. Сред тях са историите на самолети, които падат във военни зони, смъртоносните клопки и последствия от действията на бързащи пилоти, както и предварително планирани саботажни действия, които идват отвън или от самата пилотска кабина.

 

Първите жители на Аляска, сезон 1 (8 еп. по 60 мин)

Премиера: 14 юли 2022 г., четвъртък, от 21:00 ч.

Излъчване: Всеки четвъртък от 21:00 ч.

© 2022 NGC NETWORK US, LLC All Rights Reserved

Когато руснаците пристигат през 18 век, коренните жители на Аляска са там от хиляди години, през които разработват и усъвършенстват сложни начини за оцеляване и просперитет в най-суровите условия. Техните традиции и методи се предават от поколение на поколение и те успяват да запазят своите обичаи и уникален начин на живот непокътнати въпреки всичко. И все пак, постоянната опасност от изчезване остава. Изправен срещу непрестанно променящия се суров пейзаж на Аляска, непрекъснато намаляващият брой на коренните жители има само един изход – да живее като предците си и да научи следващите поколения как да живеят по тези земи и да се възползват от благата им. Чисто новата документална поредица, "Първите жители на Аляска”, проследява избрани коренни жители, които разчитат на древна мъдрост, както и на техники за лов, строителство и оцеляване, за да осигурят просъществуването им през следващото хилядолетие. Това е празник на културата, традицията и невероятната сила на една вдъхновяваща група хора, които винаги успяват да намерят начин да изживеят още един ден.

 

Тежки товари (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 8 юли 2022 г. от 22:00 ч.

Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч.

National Geographic, All Rights Reserved

Разглеждаме отблизо и в детайл пътуванията на някои от най-големите транспортни средства наоколо. Следвайте тези внушителни транспортни начинания по време на пътуванията им – всяко, от които е същинско изпитание, изпълнено с препятствия. От транспортиране на кораб по суша, през масивна транспортна машина, която си пробива път през тропическите гори на Амазонка, до навигиране на гигантско транспортно средство през тесните улички на Бон.

 

Бомбата на Хитлер (60 мин)

Премиера: 19 юли 2022 г., вторник, от 22:00 ч.

National Geographic/André Götzmann

Това е история, която можеше да бъде извадена от роман на Дан Браун: Когато професор Кьот влиза в кабинета си в университета в Мериленд една мъглява сутрин, той намира мистериозен подарък на бюрото си. Изненадата с форма на куб се усеща тежка в ръката му. Тя е увита в кафява хартиена салфетка и към нея е прикрепена бележка "Взето от Германия, от ядрения реактор, който Хитлер се опита да построи. Подарък от Нинингер.“

Кьот разгръща подаръка. Отначало не може да повярва на очите си. Истински уранов куб ли е това? И наистина ли произтича от стара немска ядрена програма? Ако е така, как се озовава в офиса му 70 години по-късно? В "Бомбата на Хитлер” Кьот и неговият германски колега д-р Нагел се впускат в лов на съкровища, който се разпростира на половината земно кълбо. Наистина ли кубът на Кьот е свързан с усилията на Хитлер да създаде ядрена бомба и има ли още такива? Предстои да разберем.

 

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види