Можем ли да бъдем сериозни хора

"Можем ли да бъдем сериозни хора“ e интерактивна изложба, интерпретираща различни теории, архетипи и символики. Със средствата на визуалното изкуство художничката Нона Куманова предлага своя прочит на разнородните разбирания за развитието на човека и неговото съзнание.

"Някои хора казват, че няма универсална истина. Въпреки наличието на всички теории, религии, вярвания и различни убеждения. Всичко е относително. И все пак всички се съобразяваме с едни и същи физични и биологични закони. Всички сме резултат от етапите на еволюцията. Наличието на биологична мотивация е логичен извод. Респективно – колективното несъзнавано – "складът“, съдържащ опита на човечеството като вид знание, също звучи уместно. Той също има своя еволюционен ход, а личностният напредък е съвкупност от колективното несъзнавано и пътят през индивидуалните етапи на развитие.“ Н.К.

В деня на откриването между 19:00 и 21:00 часа, като част от изложбата, ще имате възможност да преминете през специално сетивно въвеждане, създадено от:

Габриела Петрова Кристина Тодорова Мартина Велева Ана Вълчева

Всеки посетител ще влиза през определен интервал от време. Броят на посетителите е ограничен.

__________________________________________________________________________

Нона Куманова е визуален артист. Завършила е специалност "Плакат и рекламен дизайн“ в Нов български университет, специализирала "Педагогика на изобразителното изкуство“ в НХА и магистратура "Живопис“ във ВТУ - Факултет по изобразителни изкуства. Специализирала живопис в Полша и Италия. През последните години се потапя в изследване и черпи вдъхновение от наивистичния поглед и първичните изразни средства, с които децата с удивителна лекота предават очевидното в картини и форми, в които възрастният трудно съумява да надникне.

Проектът се реализира със съдействието на Студентски дом, Нова творческа академия и "Inner Theater Company“.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види