Снимка: Ishan Seefromthesky

Булка подари сватбата си на бездомни

25-годишната Сара Къминс е с разбито сърце. Налага й се да отмени лично всички уговорки, ангажименти и поръчки с цветари, декоратори и кетъринг фирми, които месеци преди това е ангажирала с организацията на своята сватба. Защото тържеството се отменя.

"Беше наистина ужасно. Обадих се на всички, отмених поръчките, извиних се... Започнах да се чувствам много зле от това, че цялата храна за приема просто трябва се изхвърли.", разказва Къминс.

Така се ражда идеята за дарение. Цялата вечеря и купон на стойност 30 000 долара се пренасочват към 170 души без покрив и препитание.

Къминс отказва да коментира причините за отменената сватба. Идеята за дарение на средствата, предназначени за тържеството, тя консултира с бившия си годеник - Логан Арауджо. Той се съгласява да разпределят храната и парите между няколко приюта за бездомни.

"Въпреки мъката си съм щастлив, че Сара успя да вземе толкова мъдро решение в такъв тежък момент.“, каза Арауджо.

"Разговарях с организатора на сватбеното ни парти. Решихме да запазим датата и мястото на тържеството. Направихме промени само при подредбата на масите и отменихме тортата и мястото за подаръци.“, казва Къминс.

Вдъхновени от благотворителността, местни фирми даряват официални дрехи за бездомните гости.

"За мен това беше възможност да направя нещо добро. Да покажа на тези хора, че заслужават празник, точно както всички останали.“, споделя Къминс.

Сара също присъства на тържеството заедно с майка си и седем шаферки. Но останалите 160 гости са от жилища за ветерани и приюти за бездомни.

Всяка година в САЩ 40% от храната се изхвърля, докато 795 милиона души по света се борят с глада и непълноценното хранене.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види