Снимка: Mattel

Барби влиза в съдебната зала

"Професионалната Барби" за 2019 година е съдия!

Забравете за мечтаната куклена къща, Барби по бански, Барби и Кен в Кабрио! Любимата кукла на поколения момичета влиза в съда!

"От 1959 година насам легендарната Барби излиза с над 200 професионални визии. Дойде моментът да я видим и в ролята на съдия!", сподели компанията в Туитър. "В това амплоа куклата насърчава момичетата да научат повече за вземането на решения и за промяна на света към по-добро."

Компанията избира да създаде кукла съдия, след като излиза статистика, че в САЩ, само 33% от съдиите са жени. Според старшият вицепрезидент и генерален мениджър на марката Барби, Лиса Макнайт, момичетата трябва от малки да получат вдъхновение и възможност да упражняват престижната професия. Това ще овласти както тях, така и онези представители на нежния пол, които имат нужда от достъп до правосъдие.

Барби съдия се предлага в различни тонове на кожата и прически. Тя идва с обичайна черна роба и дантелена яка, която изглежда поразително правдоподобна.

Разбира се, всяка кукла е в комплект и с автентично чукче. "Което ще помогне на децата да влязат по-пълноценно в ролята и играта – да се произнасят по важни казуси и да взимат отговорни решения."

Куклата се предлага в Walmart, Target и в Amazon за $12.99.

Барби съдия участва и в благородна кауза. Част от приходите ще бъдат дарени на три организации с нестопанска цел, които подкрепят овластяването на жените: "Тя е първата", "Тя трябва да тича" и "Крачка напред".

Според изследвания още на петгодишна възраст много момичета започват да вярват в ограниченията за това – какво и колко могат да постигнат като жени. Мисията на куклата е да разруши тези бариери.

За поредната провокация на компанията Лиса казва: "Няма пластмасов таван, който Барби да не е счупила."

Преди Барби Съдия на пазара се появи и серия кукли с име: "Творчески свят". Играчките позволяват на децата да персонализират куклата си, за да създадат образ, който не се подчинява на половите норми.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види