Снимка: Brooke Lark

Ново устройство преброява калориите в храната за 10 секунди

Японската фирма Panasonic представи иновационно устройство за преброяване на калориите в храната от разстояние. Уредът носи търговската марка CaloRieco. За да се узнае хранителната стойност на ястието, то трябва да се постави във вътрешността на уреда, да се затвори капакът и да се изчака известно време.

Устройството сканира, анализира и измерва калориите и трите основни хранителни вещества преди да си хапнете, за да знаете точно какво получава вашето тяло. Целта на създаването му е да се реши проблема със сложното управление на диета за болните от диабет и други болести, свързани с храненето. Изчисляването на калории на ръка отнема време и усилия, но чрез този анализиращ уред, който използва близки до инфрачервените лъчи, анализът става бързо, лесно и много по-точно и експертно, твърдят от компанията.

Различните съставки отразяват по различен начин инфрачервените лъчи, което позволява на умното устройство да ги идентифицира. Анализът отнема не повече от 10 секунди, необходими за сканирането на блюдото. Получава се информация за неговото тегло и енергийна стойност. Данните се предават на облачен сайт, което позволява достъп до тях чрез мобилни устройства. Системата запомня количеството на погълнатите калории и препоръчва ястия и продукти, които могат да се употребят, за да не се превиши дневната калорийна норма.

За да не пропуснеш това, което си заслужава да се види